Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Miele G 6920 SCi un model de 3000 de euro

Miele G 6920 SCi un model de 3000 de euro
4 (80%) 1 vote[s]

Daca doresti o masina de spalat vase germana (care chiar este fabricat in Germania) de ultima generatie si nu conteaza pretul de achizitie, Miele G 6920 SCi este un model ideal pentru tine, daca vrei toata tehnologia inovatoare intr-o masina de spalat vase semi-incorporabila cu o capacitate mare de incarcare, dar in acelasi timp si foarte economic. Desi clasificarea oficiala este  de A+++ (adica maxim), producatorul afirma ca este de fapt cu 20% mai eficient decat consumul necesar pentru a obtine A+++. Poate gresesc, insa pana acum nu am vazut la niciun alt producator senzorul de Uscare, care detecteaza daca totul e uscat, sau nu. Evident si senzor de turbiditate si de incarcare are acest model, insa acestia sunt deja „banale” la un model atat de avansat.

 

VEZI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL AICI

 

 

Durata si consumul celor 13 programe la Miele G 6920 SCi , cand e conectat la apa rece de 15°C:

Eco: programul super economic, pentru incarcari cu rest normal de murdarie, al carui consum este luat in calcul la obtinerea eficientei energetice, si desi de obicei in aceste programe la alti producatori se spala la o temperatura de 50°C, ba chiar 45°C, pentru a obtine un consum energetic cat mai mic, in cazul de fata se va spala la 54°C, si totusi reuseste un consum energetic de doar 0.67 kWh, si 9.9 litri de apa. Durata programului este de 220 de minute.
Automat: se activeaza senzorul de turbiditate si cea de incarcare, si vor regla durata programului, numarul prespalarilor, si al clatirilor, dar si temperatura de spalare si de clatire finala. Astfel spalarea se va efectua cu apa la temperaturi cuprinse intre 45-65°C, iar clatirea finala la 57-70°C. Consumul de apa va fi intre 6.5 si 15 litri, iar cel energetic intre 0.75-1.05 kWh. Durata totala poate ajunge pana la 190 de minute, sau numai 114 minute.
Intensiv: o spalare la o presiune foarte mare, si la temperatura de 75°C, ideal pentru vase, oale, farfurii cu rest ridicat de murdarie, chiar si uscata. Insa va consuma 14.5 litri de apa si 1.3 kWh de energie electrica. Durata acestui program este de trei ore si 17 minute, o durata foarte mare in comparatie cu alti producatori.
QuickPoweWash: o spalare scurta, de 58 de minute, insa deoarece se spala la 65°C si se clateste tot la 65°C, este ideal cand avem rest recent de murdarie. Are un consum de 11.5 litri de apa si 1.3 kWh de energie electrica.
Delicat: pentru pahare, cristale, portelanuri sensibile la temperaturi si presiuni inalte. Se va spala la 45°C, si clati la 58°C.  Are un consum de 13.5 litri de apa si 0.9 kwh de energie electrica. Durata programului este de 142 de minute.
Standard: sau zilnic, care spala la 55°C.
Silentios: se va spala la o presiune foarte mica, si la temperatura de doar 46°C. Insa cum este deja ceva obisnuit la aceste tipuri de programe, au o durata foarte mare, in cazul de fata de 260 de minute.
Igiena: o spalare la 69°C, si clatire finala la 70°C, pentru o igienizare eficienta. Aceste programe sunt folosite de obicei in familiile cu copii foarte mici. Evident, are un consum mare de energie, de 1.5 kWh , alaturi de un consum de 27 litri de apa.
Fara incalzire: daca de exemplu aparatul e conectat la panouri solare, sau la apa fierbinte. Nu va incalzi apa, si va executa doua prespalari, o spalare, o clatire, si o clatire final, urmat de uscare. Are un consum de 27 litri de apa in cele 150 de minute.
Vase din plastic: deoarece vasele din plastic se spala foarte greu, si nici nu se pot usca bine, acest program este special conceput pentru a rezolva aceste probleme.
Paste / Paella: resturile de paste sau paella sunt greu de curatat, si in general aparatele nu reusesc sa obtina rezultatele asteptate, insa Miele G 6920 SCi are program special pentru acest tip de murdarie. Va spala la temperatura de 75°C, si clati la 58°C. Evident consumul energetic este mare, de 1.3 kWh, insa durata programului este destul de scurta, de 67 de minute.
Pahare de bere rece/cald: pentru a nu incalzi prea tare paharele incarcate, o spala la 40°C si clatire finala la 54°C
Curatare Masina: pentru curatarea interiorului, cu detergent special in acest scop.

 

ALTE DETALII SI REVIEW-URI POT APAREA SI AICI

 

Cateva din extra-optiunile cu care este dotat Miele G 6920 SCi  :
Turbo: putem prescurta durata anumitor programe cu aproximativ 40%, fara ca rezultatele obtinute sa aiba de suferit.
Prespalare: sau inmuiere, in cazul cand resturile sunt uscate, sau sunt intr-o cantitate foarte mare, se va adauga la inceputul programului un ciclu de prespalare.
Actiune intensiva a bratului inferior: sau mai bine zis articolele din cosul inferior vor fi spalate la o presiune mare, pentru a putea curata si vasele murdare, iar articolele din cosul superior vor fi spalate la o presiune normala.
EcoStart: se poate programa, cand e mai ieftin curentul, si masina va spala in acea perioada (in Romania nu prea e cazul)
WiFi Conn@ct:putem comanda aparatul direct de pe telefon
Despre programare intarziata, afisare timp ramas, si chestiile mai banale la un model de lux nu mai vorbesc, caci toate sunt prezente, la fel cum AutoClose – inchiderea motorizata a usii, sau iluminare interioara.

Ar mai fi multe de zis despre Miele G 6920 SCi, insa am incercat sa evidentiez cele mai importante aspecte legate mai ales de programele de spalare, consum si durata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *