Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Modelul de lux Miele G 6920 SCi EDST/CLST cu 13 programe

Modelul de lux Miele G 6920 SCi EDST/CLST cu 13 programe
4 (80%) 1 vote[s]

Unul din cele mai scumpe masini de spalat vase de pe piata este Miele G 6920 SCi EDST/CLST, care chiar si pretentiosi e cam scump, caci vorbim de un model cu un pret de peste 11000 de lei. Da, cam atat este in Romania acest model, insa si in Germania, ultima data cand am verificat avea un pret de 2400 de Euro.
Sumar, acest aparat se mandreste cu eficienta energetica de cel mai inalt nivel, adica cu 20% mai eficient decat A+++. Insa deoarece in momentul de fata A+++ este oficial cel mai ridicat nivel, acesta trebuie sa apara pe etichete. Totodata are un numar de 13 programe de spalare, foarte multe optiuni si extra-optiuni, si detalii tehnice brevetate de acest producator.

 

VEZI AICI PRETUL LA CARE SE POATE COMANDA ACEST MODEL

 

Daca pretul foarte mare nu v-a speriat pana acum, acestea sunt programele de spalare la Miele G 6920 SCi EDST/CLST :

Eco: programul al carui consum este luat in calcul, cand se obtine clasa de eficienta energetica. Si este surprinzator faptul ca spala la 54°C (si nu la 50°C), si totusi reuseste un consum de doar 0.67 kwh de energie electrica si 99 litri de apa. Durata programului este insa lung, 222 minute. Daca se conecteaza la apa calda de 55°C, consumul este de doar 0.49 kWh !
Automat: programul cu senzori, care va detecta gradul de murdarie si va regla temperatura de spalare, numarul ciclurilor de prespalare si clatire, dar si consumul de apa. Temperatura de spalare va fi intre 45-65°C, cu un consum de 0.75-1.05 kwh si 6.5-15 litri de apa. Programul poate dura cel mult 3 ore si cel putin 2 ore.
Intensiv: o spalare intensiva, la 75°C, care nu e scurt deloc, caci tine 190 de minute. Va consuma 1.3 kwh de energie electrica si 14.5 litri de apa.
Quick Power Wash: un program de 58 de minute, cu spalare si clatire finala la 65°C. Va consuma 11.5 litri de apa si 1.3 kWh de energie electrica.
Pahare: programul cu spalare la o presiune mai mica, si la 45°C, pentru a ocroti paharele sensibile. Are o durata de 142 de minute si consuma 13.5 litri de apa si 0.9 kWh de energie electrica.
Normal: pentru rest normal de murdarie, cu spalare la 55°C si clatire finala la 58°C.
Hygiene: programul cu cel mai ridicat consum energeic, deoarece spala la 69°C si clateste la 70°C (nu am luat in calcul programul de autocuratare, caci acela nu e pentru spalat). Consuma pana la 1.5 kWh de energie electrica, si 13 litri de apa, in cei 161 de minute.
Solar: daca aveti sistem solar de incalzire a apei, masina nu mai incalzeste apa, si va efectua o spalare timp de 2 ore, consumand in total 14 litri de apa. consumul energetic va fi de doar 0.06 kWh.
Fara cos superior: o spalare dedicat pentru vase inalte, doar pe cosul inferior, la temperatura de 65°C. Consuma 13 litri de apa si 1.5 kWh de energie electrica. Programul are o durata de 161 minute.
Paste: pentru indepartarea resturilor de paste (cele mai multe masini nu sunt capabile de acesta). Pentru a reusi acest lucru, va spala la 75°C si clati la 58°C. Consuma 14 litri de apa si 1.4 kWh.
Cald: spalare la 40°C, urmat de doua clatiri, si clatire finala la 54°C, fara uscare. Dureaza 77 de minute, si consuma 0.8 kWh de energie.
Igienizare masina: un adevarat consumator de energie, care spala la 75°C si clateste la 70°C. va consuma 22 de litri de apa si 2.1 kWh de energie electrica, insa interiorul masinii va fi bine curatat si totodata igienizat.

Deoarece Miele G 6920 SCi EDST/CLST se axeaza foarte mult pe un consum cat mai mic, putem seta cand este mai ieftin electricitatea, ca masina sa spele in acea perioada de timp (parca in Romania inca nu sunt preturi diferite). totodata putem programa masina cand sa inceapa spalarea, sau cand sa termine.

 

ATATEA PROGRAME SI OPTIUNI AU UN PRET PE MASURA

 

Alte extra-optiuni:
Spalare intensiva pe cosul inferior: deoarece in cosul inferior avem articolele foarte murdare, este preferat ca oalele, cratitele din acest ocs sa fie spalate la o presiune mai ridicata. Axact acest lucuru se intemapla cand activam aceasta optiune.
Uscare suplimentara: chiar si articolele de plastic vor fi uscate
Prespalare: o prespalare ajuta programul principal; ideal cand avem rest uscat de murdarie, sau in cantitate foarte mare.
Extra Economic: putem obtine un consum cu pana la 20% mai mic, folosind aceasta optiune.

Usa masinii este motorizata, deci atingi un pic, si el se inchide 🙂 Totodata la terminarea programului, usa se deschide, pentru a lasa aburii sa iasa, pentru a obtine o uscare cat mai eficienta.
Nu mai vorbim de chestii „banale” precum iluminare interoara cu led, semnal acustic, selectare limba.
Daca va luati Miele G 6920 SCi EDST/CLST , veti primi cu el nu un manual simplu, ci o carte completa, caci asa numitul manual are 120 de pagini 🙂

Chiar si diferenta de consum fata de alte modele Miele, cu calculator la energie electrica, si cat vei economisi pe ani, gasest pe Miele Germania

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *