Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Varf de gama prin MIELE G 6992 SCVi Knock2Open EDST

Varf de gama prin MIELE G 6992 SCVi Knock2Open EDST
3.7 (73.33%) 3 vote[s]

MIELE G 6992 SCVi Knock2Open EDST este probabil cea mai buna masina de spalat vase in momentul de fata (martie 2017), insa si pretul este foarte mare, chiar daca modelele Miele sunt in general mai scumpe fata de alte marci. Da sa vedem ce stie cu adevarat acest model de lux. In primul rand are o eficienta energetica oficiala de A+++ (desi spala la 54°C si nu la 50°C), insa producatorul sustine ca consuma cu 20% mai putin decat cat e necesar sa obtii aceasta clasificare, insa deoarece nu este momentan clasa de A++++, ramane cu trei de plusuri. Ca si programe are nu mai putin de 13, printre care sunt si programe neintalnite la alti producatori. Si daca numarul mare de programe nu ne sunt suficiente, are in arsenal si 6 extra-optiuni, WifiConn@ct, usa care se inchide motorizat, sau care se deschide, cand bati in ea, si multe altele.

 

VEZI AICI CAT COSTA O BIJUTERIE CA ACESTA

 
Programele de spalare la MIELE G 6992 SCVi alaturi de durata si consum

ECO: programul care are un consum foarte mic de energie electrica, asta desi va spala la temperatura de 54°C, si nu la 50°C cum e cazul la alte marci. Alimentat la apa rece de 15°C, acesta va consuma 0.67 kWh de energie electrica si 9.9 litri. Durata programului este insa foarte mare, de 224 minute.
Spalare cu senzor: senzorii vor detecta nivelul de murdarie, si vor regla temperatura de spalare, dar si cantitatea de apa folosita, alaturi de durata totala. Temperatura in ciclul de spalare va fi intre 45-65°C, cu un consum de 6.5-15 litri de apa, si 0.75-1.05 kWh de energie electrica. Durata va fi intre 114 si 190 de minute.
Oale si tigai: sau intensiv, spalare la o presiune a apei inalte, si o temperatura de 75°C. Este ideal si cand avem oale si tigai foarte murdare, chiar si murdarie uscata, insa este un consumator mare de energie, 1.3 kWh si 14.5 litri de apa. Programul are aproape 200 de minute!
Normal 55°C: sau spalare zilnica, cand avem rest recent de murdarie. Va consuma 13.5 litri de apa si 1 kWh de energie electrica.
Spălare blândă cu senzor    
QuickPowerWash: o spalare scurta, de doar 58 de minute, insa va spala si clati la temperatura de 65°C, oferind rezultate foarte bine in foarte multe cazuri.
Igiena: o spalare (fara prespalare)    la 69°C, urmat de doaua clatiri, si clatire finala la 70°C. Deoarece are o durata 160 de minute, si un consum de 13 litri de apa, consumul energetic este foarte mare, de 1.5 kWh.
SolarSave: daca aparatul e legat la panouri solare de incalzire a apei, nu se va incalzi apa, deci un consum energetic de doar 0.05 kwh, cu un cosnum de 27 litri de apa.
Extra-silentios 38 dB (A): o spalare la o presiune mica a apei, pentru a fi cat mai silentios. Insa tipic pentru aceste programe, este foarte lung, in acest caz, de 4 ore si 20 de minute!
Paste: program special pentru a spala farfurii si oale in care au fost facute paste sau taitei, care de obicei sunt foarte greu de curatat. Spalarea se efectueaza la 75°C!
Obiecte inalte 65°C    : program care la alti producatori nu am vazut, si cum zice si numele, se efectueaza fara cosul superior, deci putem pune oale foarte inalte in cosul inderior. Are o durata de aproximativ doua ore, timp in care consuma 14 litri de apa si 1.3 kWh de energie electrica.
Pahare: o spalare la doar 40°C si clatire finala la 54°C.
Program de curatare: pentru a curata masina, cu detergenti speciali.

Daca la programe de spalare am avut chiar destule, si la extra-optiuni MIELE G 6992 SCVi sta foarte bine, caci are:
Scurt: se scurteaza durata programelor de spalare, fara a afecta rezultatele finale
Clatire: se poate adauga o clatire in plus la program.
Prespalare: putem adauga un ciclu de prespalare la programul dorit, e un fel de imuiere in plus.
Uscare suplimentara: un ultimul cilcu de clatire se va mari temperatura apei, astfel se obtine o uscare si mai eficienta.
Spalare intensiva pe cosul inferior: articolele din cosul inferior vor fi spalare la o presiune mai mare, iar cele din cosul superior, la cel normal.
EnergySave: nu stiu daca la noi este asa ceva, ca pretul energiei difera de la ora la ora. Daca da, putem seta cand e mai ieftin curentul, si masina va spala in acea perioada de timp.

Totodata si programarea intarziata e altfel la MIELE G 6992 SCVi, caci putem seta si timpul cand sa se termine programul 🙂
Inchiderea usii e motorizata, iar deschiderea se face prin Knock2Open, ceea ce e foarte fain, mai ales daca avet musafiri si vad asa pentru prima data.

Cred ca sunt inca multe de zis despre acest model, dar ceea ce era foarte important sper ca ati regasit aici.

 

ALTE DETALII APAR SI AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *