Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Eficienta energetica maxima la Electrolux ESF8630ROX

Eficienta energetica maxima la Electrolux ESF8630ROX
3.3 (65%) 4 vote[s]

Electrolux ESF8630ROXMasina de spalat vase Electrolux ESF8630ROX este dintre putinele modele (de la orice producator) care la latime de 60 cm are o capacitate maxima de 15 seturi si totusi o eficienta energetica A+++ adica maxim la ambele categorii. Desigur pentru a avea o masina cu capacitate foarte mare dar si sa consume putin are un pret, si de multe ori acesta este prea mare pentru buzunarele noastre. Dar cat conteaza daca e A+ sau A+++ ? De pilda o MSV de 10 seturi (adica cea de 45cm) si eficienta energetica A+ consuma deobicei 10-11 litri de apa si 0.9 kWh de energie, tot atat ca acest model care are o capacitate de 15 seturi, deci cu 50% mai incapator, dar acelasi consum!

ALTE DETALII SI OPINII MAI POTI CITI SI AICI!

 

Programele de spalare la Electrolux ESF8630ROX alaturi de durata si consum:

Eco: cel mai eficient, caci va folosi doar 11 litri de apa, evident are o durata lunga de 225 minute, si un consum energetic de 0.857 kWh de energie. Dupa consumul programelor eco obtin masinile de spalat vase clasa de eficienta energetica.
Auto: program cu autodetectarea nivelului de murdarie, deci el va ajusta timpul temperatura de spalare si consumul de apa. Astfel el poate dura intre 40-150 de minute, consuma intre 7-14 litri de apa si energie electrica de 0.6-1.4 kWh.
Flexiwash: un program care spala cu blandete paharele din cosul superior si cu presiune mare oalele din cel inferior. Consuma intre 14-16 litri de apa, 1.2.1.5 kWh de energie si are o durata undeva la 140 minute.
Intensiv: Se spala la 70°C ideal pentru vase si oale cu multa murdarie, chiar si arsa, insa evident va folosi multa energie, respectiv 1.4-1.6 kWh, iar timpul de spalare este de 160 minute.
Quckplus 60: o spalare ultra rapida de 30 minute la temperatura de 60°C, insa cum sunt programele scurte acesta nu are ciclu de uscare.
Prespalare: timp de 14 minute se efectueaza o prespalare cu 4 litri de apa (neincalziti) – fiind ideal cand murdaria e foarte uscata, oricum consumul energetic e de doar 0.1 kWh.

Ca si extra optiuni sau functii aditionale avem:
Time Manager: se poate scurta timpul de spalare cu pana la 50% cu aceasta optiune, care creste presiunea si temperatura apei folosite.
Multitab: activati aceasta optiune cand folositi detergent de tip 2in1 3in1 etc…
Auto Open: cu aceasta optiune la terminarea programului usa masinii de spalat vase se deschide unpic, permitand vaporiilor sa iasa, obtinandu-se o uscare mai eficienta.
Totodata Electrolux ESF8630ROX ne semnaleaza acustic cand a terminat programul de spalare, insa aceasta optiune este dezactivata din fabrica, trebuie sa-l activati, deci cititi manualul de utilizare!

ESF8630ROX are un singur minus (este o opinie personala) si anume lipsa optiunii de incarcare la jumate, caci vorbim de o MSV cu capacitatate mare.

VEZI ACI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL AICI

 

2 Responses to Eficienta energetica maxima la Electrolux ESF8630ROX

  1. vlad claudiu says:

    Buna ziua, as dori sa stiu daca aceasta masina de spalat vase are si jet superior de apa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *