Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Electrolux EEC87300L un model de top deloc ieftin

Electrolux EEC87300L un model de top deloc ieftin
4.5 (90%) 2 vote[s]

Masina de spalat vase Electrolux EEC87300L este una din cele mai bune modele incorporabile al acestui producator de electrocasnice la mijlocul anului 2019. De ce spun acest lucru? Deoarece chiar daca are o latime de 60 de cm, si tava separata pentru tacamuri, capacitatea de incarcare este de 13 seturi (atentie! nu 15), astfel farfuriile nu vor fi ingramadite, si vor fi spalate mai usor, are eficienta energetica maxima de A+++, are senzor de incarcare, senzor de turbiditate, timpul ramas din spalare este proiectata pe podea, usa masinii se deschide automat la terminarea programului de spalare, si sa nu uit nici de ComfortLift, adica poti ridica cosul inferior foarte usor la inaltimea celui superior, pentru ca incarcarea, respectiv descarcarea aparatului sa fie cat mai usoara. Cei de la Electrolux spun ca este inventia lor, eu personal nu stau sa caut cine si cand, insa un lucru e cert: chiar te ajuta!

Programele de spalare, care sunt 8 la numar, se selecteaza dupa „noua metoda” al producatorului, asa numitul QuickSelect sau Mytime, prin care se selecteaza de fapt cat de lunga sa fie programul. Pe mine personal ma enerveaza aceasta noua chestie, dar este pur o parere personala, cea ce nu afecteaza cu nimic calitatea aparatului, sau programele de spalare din punct de vedere a functionalitatii aparatului.

 

VEZI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL AICI

 

Programele de spalare la modelul de top Electrolux EEC87300L :

Quick – este un program scurt, de doar 30 de minute, si care va consuma intre 9.3 si 11.4 litri de apa, alaturi de 0.54-0.66 kWh de energie electrica. Programul se compune din spalare la 50°C, clatire, si clatire finala la 45°C.
Prespalare – chiar daca e o prespalare banala la temperatura de admisie a apei timp de 15 minute, va consuma doar 0.01 kWh, deci poate fi rulat oricand, pentru a preveni uscarea resturilor de mancare, sau a ajuta un program normal de spalare.
1h – este recomandat pentru rest recent de murdarie, si care nu necesita uscare buna. programul spala la 60°C, are o clatire intermediara, si clatire finala la 50°C. In cele 60 de minute, se consuma intre 0.8 si 0.93 kWh, si 10.6 – 12.9 litri de apa. De exemplu un alt model electrolux de 60 de cm, insa cu o eficienta energetica de A++ consuma intre 0.92 si 1.06 kWh, deci un consum cu aproximativ 15% mai mare!
1h 30 min – in cele 90 de minute de rulare a programului se va executa o spalare la 60°C, clatire intermediara si clatire finala la 55°C, urmat de ciclul de uscare. Acest program este recomandat pentru rest normal de murdarie, in cantitate normala.
2h 40 min – asa cum reiese din numele programului, este destul de lung, insa in tot acest timp se efectueaza o prespalare, spalare la 60°C, clatire, clatire finala la 60°C si uscare. Este programul cel mei intensiv, si daca este folosit alaturi de extra-optiunea de ExtraPower, poate face fata si incarcarilor cu rest uscat de murdarie si in cantitate mare.
Eco – deoarece EEC87300L este un model cu o eficienta energetica de A+++, acest program chiar are un consum energetic foarte mic. Concret inseamna un consum energetic de 0.821 kWh, un consum de 11 litri de apa si o durata totala de rulare de 240 de minute.
Auto Sense – programul complet automat care detecteaza cantitatea articolelor dar si murdaria din aparat. Va regla temperatura de spalare intervalul a 50-60°C, va rula intre 120 si 170 de minute, si va avea un consum de apa intre 9.6 si 13.3 litri. Acest program este ideal pentru orice situatie, indiferent de cantitatea articolelor, sau gradul de murdarie.
Machine Care – sau programul pentru curatarea aparatului, a filtrelor si a bratelor de stropire. Programul ruleaza timp de 60 d eminute, si nu uitati faptul ca trebuie introdus in cos detergent special pentru acest scop!

 

ALTE DETALII POT SA APARA SI AICI

 

Comfortlift la Electrolux

Foarte importante la o masina de spalat vase sunt si extra-optiunile. Electrolux EEC87300L fiind un model din anul 2019, aceste optiuni sunt diferite fata de generatiile anterioare.
ExtraPower – va mari temperatura si durata de spalare. Veti putea obtine rezultate remarcabile si cu programul de 1h de exemplu.
GlassCare – acesta va limita incalzirea apei in ciclul de spalare la 45°C, si nu va lasa schimbarile bruste de temperaturi.
ExtraHygiene – la ultimul ciclu de clatire aceasta optiune va ridica temperatura de clatire timp de cel putin 10 minute la 65-70°C.

Electrolux EEC87300L fiind un model complet incorporabil, este ideal prezenta tehnologiei TimeBeam, adica timpul ramas fa fi proiectata pe podea. Asta pe langa faptul ca este foarte folositor, arata si cool in bucatarie 🙂
Mai trebuie amintit si faptul ca la terminarea programelor de spalare usa masinii se deschide automat, pentru ca uscarea sa fie mai eficienta, iar terminarea programului este semnalizat si prin semnale acustice. Daca se doreste, oricare din aceste functionalitati poat fi oprite din setari.

 

ALTE PARERI SI OPINII POT SA APARA SI AICI

 

Asa cum am zis si in titlu, acest model nu este ieftin, insa este una din cele mai bune modele Electrolux, la mijlocul anului 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *