Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Electrolux ESF5533LOW si ESF5533LOX de 13 seturi si 6 programe de spalare

Electrolux ESF5533LOW si ESF5533LOX de 13 seturi si 6 programe de spalare
4 (80%) 2 vote[s]

Masinile de spalat vase Electrolux ESF5533LOW si ESF5533LOX sunt doua modele independente, cu o capacitate de incarcare de 13 seturi avand 6 programe de spalare selectabile, la care singura diferenta este legata de culoarea aparatului, celelate detalii tehnice sunt complet identice. Modelul cu codul LOW este cel alb, iar cel LOX este din Inox. In rest, datele legate de consum, eficienta energetica, optiuni si dotari sunt complet identice.

 

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL MODELULUI PE INOX

 

Programele de spalare la masinile de spalat vase Electrolux ESF5533LOW si ESF5533LOX impreuna cu durata, consum si temperaturile de spalare :

  • Eco: programul al carui consum este luat in considerare la obtinerea clasei de eficienta energetica, deci programul cu un consum redus de energie, fiind ideal pentru incarcari cu rest minim de murdarie. Chiar daca cele doua modele au o capacitate de 13 seturi, in acest program vor consuma doar 9.9 litri de apa si 0.92 kWh de energie electrica. Cu aceste valori au obtinut clasa energetica de A++. Este spalarea tipica la 50°C, si foarte lunga, respectiv 237 de minute.
  • Auto: masinile sunt dotate cu senzori, care vor detecta murdaria de pe articole, dar si cantitatea articolelor, si vor regla atat temperatura de spalare, cat si durata prespalarii, a spalarii cat si a clatirii, dar si consumul de apa. Se va consuma intre 7 si 12 litri de apa in cei 45 – 160 de minute. Deoarece temperatura de spalare poate oscila intre 45 si 70°C (cea minima si cea maxima), si consumul energetic poate varia in intervale mari, de 0.7-1.5 kWh. Acest program este ideal pentru orice situatie, indiferent de cantitatea de murdarie. Singurul dezavantaj o poate prezenta faptul ca la pornirea programului nu stim cat va rula. La ESF5533LOW si ESF5533LOX acest program va fi cel mai des folosit.
  • Intensiv: o spalare la o temperatura ridicata de 70°C, cand avem incarcari cu rest ridicat de murdarie. Acesta este ajutat de senzorul de incarcare, deci consumul de apa poate varia intre 13 si 14 litri, durata programului va fi intre 140 si 160 de minute, deci si consumul energetic se poate modifica in intervalul a 1.4-1.6 kWh.
  • Scurt: un program de doar 30 de minute, cu spalare la 60°C. Este recomandat pentru rest recent de murdarie in cantitate mica. Aceste tipuri de programe care tin doar jumatate de ora, nu au ciclu de uscare! Va consuma 9 litri de apa altrui de 0.8 kWh de energie electrica.
  • Pahare: cand avem articole sensibile la temperaturi inalte, si nici nu prezinta grad ridicat de murdarie. Spalarea se efectueaza la 45°C, si se va consuma in cele 70-85 de minute intre 13 si 14 litri de apa si 0.9-1.1 kWh de energie. si in acest program este activ senzorul de incarcare, de aici vin valorile variabile legate de consum si durata.
  • Prespalare: prespalare timp de 14 minute cu 4 litri de apa. Deoarece nu incazeste apa, consumul energetic este minim, de 0.1 kWh.

 

VEZI AICI O GAMA LARGA DE MODELE INDEPENDENTE ELECTROLUX

 

La Electrolux ESF5533LOW si ESF5533LOX programele de spalare sunt cele „standard” care se regasesc la modele mai noi, adica modele care au senzor de incarcare si senzor de turbiditate. Daca masina nu e incarcata complet, la cele mai importante programe se va scadea consumul automat, dar si durata totala a programului, deci nu mai trebuie optiune de Incarcare la jumate.

 

Extra-optiunile care se regasesc la Electrolux ESF5533LOW si ESF5533LOX :

Time Manager: putem reduce durata programelor Eco si intensiv cu aproximativ 50%, fara ca rezultatul de spalare sa fie afectat. Rezultatele de uscare insa pot fi mai slabe.
XtraDry: o uscare mai eficenta la terminarea programului, insa acesta este deja activat din fabrica pentru toate programele de spalare (in afara de prespalare, caci aici oricum nu vorbim de uscare), dar poate fi dezactivat.

Electrolux ESF5533LOW si ESF5533LOX mai au si programare interziata ijn intervalul 1-24 de ore, afisaj LCD cu timpul ramas de spalare si pot fi recordati la apa calda. Ca si nivel de zgomot, nu stau cel mai bine, insa si valoarea de 47 dB este acceptabila.

Eficienta energetica ridicata, programul Auto-mat cat si cansumul mai scazut de energie, daca masina nu e plinsa, fac din cele doua modele incapatoare o optiune demna de luat in seama, mai ales la pretul destul de mic pe care le au.

 

ALTE DETALII SI REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *