Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Electrolux ESF5535LOW cu senzori si 6 programe

Electrolux ESF5535LOW cu senzori si 6 programe
3.6 (72%) 5 vote[s]

Masina de spalat vase Electrolux ESF5535LOW este un model independent cu o capacitate de 13 seturi si 6 programe de spalare, care chiar daca la impresie nu pare un model inteligent, are senzor de incarcare si senzor de turbiditate, deci 3 programe in care consumul si durata toatala a programelor poate varia. Totodata are o eficienta energetica maxima, de A+++, ceea ce inseamna ca in programul Eco are un consum energetic de doar 0.832 kWh si 9.9 litri de apa.

VERIFICA AICI PRETUL ACTUAL PENTRU ACEST MODEL

 

Cele 6 programe de spalare la Electrolux ESF5535LOW alaturi de durata si consum:

Eco: programul cel mai ecologic din punct de vedere a consumului, pentru incarcari cu rest normal de murdarie, in cantitate normala. Asa cum am precizat mai sus, consuma doar 0.832 kWh de neergie electrica si aproape 10 litri de apa, consum cu care a obtinut clasa de eficienta energetica de A+++. Evident programul este destul de lung, 240 de minute in cazul de fata.
Auto: programul care e controlat in totalitate de senzorul de turbiditate si cea de incarcare, care vor detecta gradul de murdarie, si cantitatea incarcata. Astfel temperatura apei va fi reglata intre 45°C si 70°C (minimul si maximul), cu un consum intre  7 si 12 litri, si de 0.7-1.5 kWh de energie. Si durata programului va varia foarte mult in intervalul de 45-160 de minute.
Intensiv: pentru grad ridicat de murdarie si murdarie uscata, caci se va spala la 70°C, si are un consum de 13-15 litri de apa. Evident si consumul energetic va varia, in intervalul a 1.4-1.6 kWh de energie. Si durata programului poate avea mici modificari in intervalul a 140-160 de minute. Consumul si durata programului nu este fix datorita senzorului de incarcare. Deci daca masina sesizeaza ca nu e plin, reduce consumul de apa si timpul de spalare, asta inseamna si consum energetic mai mic.
Scurt: un program cu o durata de doar 30 de minute, si spalare la 60 sau 65°C pentru a spala o incarcatura cu murdarie recenta. Si desi nu are ciclu de uscare, avem posibilitatea de a folosi cu acest program extra-optiune de ExtraDry.
Delicat: pentru articole sensibile la temperaturi si presiunea apei, spalarea se va efectual la doar 45°C, si va avea o durata totala de 70-85 de minute, cu un consum de 13-14 litri de apa si 0.9-1.1 kWh de energie electrica. Si acest program este asistat de senzorul de incarcare, de aici rezulta si consumul variabil.
Prespalare: prespalare cu 4 litri de apa la temperatura de admisie, timp de 14 minute.

Electrolux ESF5535LOW are si cateva extra-optiuni special create pentru a ne ajuta cand:
– vrem ca programul sa nu tina atat de mult, insa rezultatele finale sa fie aceasi. Pentru acest caz avem TimeManager
– uscarea la sfarsitul programului nu este pe placul nostru, vrem o uscare si mai buna. Pentru acesta avem XtraDry

Desi nu sunt extra-optiuni Electrolux ESF5535LOW dispune si de:
AutoOpen: la sfarsitul programelor de spalare, usa masinii se deschide automat circa zece cm. Astfel se obtine o uscare mai eficienta. Il regasiti sub numele de AirDry.
Semnale acustice: la sfarsitul programelor se vor emite semnale acustice. Acesta este dezactivat din fabrica, deci trebuie activat conform manualului de utilizare.

 

ALTE OPINII SI PARERI POT SA APARA SI AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *