Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Electrolux ESF8635ROX si modelul alb ESF8635ROW de top

Electrolux ESF8635ROX si modelul alb ESF8635ROW de top
5 (100%) 1 vote[s]

Masinile de spalat vase Electrolux ESF8635ROX – modelul inox si cel alb ESF8635ROW nu sunt deloc ieftine, asa ca haideti sa vedem ce stiu si ce nu acestea. Ambii au o capacitate de incarcare imensa, de 15 seturi, dar totusi o eficienta energertica maxima de A+++, ceea ce inseamna ca in programul Eco au un consum energetic de doar 0.857 kWh, iar cea de apa de 11 litri. De exemplu un model de 9 seturi cu eficienta energetica de A+ are un consum mai mare de energie in acest program. Aceste modele sunt echiapate atat cu senzor de turbiditate, cat si de incarcare, au tava separata pentru tacamuri, 3 brate stropitoare si multe altele, pe care le detaliem in cele ce urmeaza.

 

 

VEZI AICI OFERTA ACTUALA PENTRU ACESTE MODELE

 

Cele doua modele dispun de sase programe de spalare care au urmatoarele consumuri de apa si curent:

Eco: programul despre care am zis si la inceput, si are un consum foarte mic de energie, caci va spala la temperatura de 50°C. Evident durata totala a programului este mare, de 225 minute.
Auto: programul comandat de senzorii de turbiditate si de incarcare, care vor determina gradul de murdarie si totodata gradul de incarcare, si vor regla atat consumul de apa, cat si temperatura acestuia, dar si durata programului. Evident si consumul energetic va varia foarte mult. Programul va spala la temperaturi cuprinse intre 45°C si 70°C, consumand intre 7-14 litri de apa si 0.6-1.6 kWh de energie electrica. Durata programului poate fi intre 40 si 154 de minute.
FlexiWash: acest program este la fel de interesant ca si precedentul, caci va spala la temperaturi si presiuni diferite in cele doua cosuri. Astfel articolele mai murdare din cosul inferior vor fi spalate la 65°C, iar cele din cosul superior la doar 50°C si o presiune normala a apei. Astel si paharele mai sensibile vor fi protejate, dar si vasele murdare vor iesi curate.
Totodata este activ si senzorul de incarcare, deci un consum variabil intre 14-16 litri de apa si 1.2-1.5 kwh de energie. Durata programului este de maxim 156 de minute, ceea ce poate sa se scurteze cu aproximativ 15 minute.
Intensiv: spalarea intensiva la 70°C, asistata de senzorul de incarcare, deci un consum de 12.5-14.5 litri de apa si 1.4-1.7kWh de energie electrica. Durata maxima va fi de 170 de minute, care poate sa se scurteze cu 10 minute, tot datorita senzorului.
Delicat: sau pahare, o spalare la doar 45°C, si o presiune scazuta.  Si in acest program este activ senzorul de incarcare, deci un consum intre 12-14 litri de apa si 0.7-0.9 kWh de energie electrica. Durata programului este undeva la 90 de minute.
Scurt: un mini program de 30 de minute, cu spalare la 60°C.

Totodata si extra-optiunile sunt foarte importante la o masina de spalat vase, iar ESF8635ROX si ESF8635ROW dispun de :

AirDry: acesta deschide usa aparatului la sfarsitul programului, grabind astfel procesul de uscare.
XtraDry: daca dorim o uscari si mai eficienta, aceasta optiune va mari temperatura apei la ultima clatire. Evident, consumul energetic va fi mai mare.
TimeManager: se poate scurta durat anumitor programe cu aproximativ 50%, asta deoarece se va mari presiunea si temperatura apei la spalare. Totodata durata cilului de uscare va fi mai scurta.

Afisajul digital este prezent si ea (nu era cum sa lipseasca la modele atat de avansate), avem deci timpul ramas din proram, faza in care este programul, afisare extra optiuni etc…

Era sa uit faptul ca sub cosul inferior este brat stropitor de tip satelit (este mai bun decat cea de tip elice). insa si tava pentru tacamuri are brat separat deasupra lui .

ALTE DETALII SI PARERI POT SA APARA SI AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *