Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Electrolux ESI4201LOX semiincoprorabil cu Sensorcontrol

Electrolux ESI4201LOX semiincoprorabil cu Sensorcontrol
2.6 (52.73%) 11 vote[s]

Masina de spalat vase Electrolux ESI4201LOX este un model slim, cu o latime de 45 de cm, si o capacitate de incarcare de 9 seturi, ideal pentru familii cu un numar mic de membrii, sau pentru cei care nu au destul loc in bucatarie, caci o capacitate de 9 seturi de cele mai multe ori este prea mica pentru cei care sunt 4 sau mai multi in familie. Fiind semi-incorporabil, selectorul de programe, si tastele de pornire saiu intarziere inceput, dar si ledurile raman la vedere.

Acest model nu este un model foarte avansat, insa are cele 5 programe de spalare, care sunt si cel mai des folosite, insa este de remarcat faptul ca are SensorControl, sau mai pe romaneste: senzor de incarcare, care detecteaza nivelul de incarcare si regleaza consumul de apa, durata si consumul de energie electrica in programele Intensiv si Normal.

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MDOEL

Cele 5 programe de spalare la Electrolux ESI4201LOX alaturi de durata, consum si temperaturi de spalare:

Eco: pentru incarcari cu un nivel de murdarie normala, fiind cel mai eficient din punct de vedere a consumului, caci are nevoie de 9.9 litri de apa si 0.778 kwh de energie electrica. Cu acest consum este clasat ca si A+ din punct de vedere a eficientei energetice.
Intensiv: programul pentru incarcari cu rest ridicat de murdarie, o spalare intensiva la 70°C. Evident este cel mai mare consumator de energie electrica, insa deoarece este activ senzorul de incarcare, acest va fi intre 1.1 si 1.3 kwh, respectiv 13-14 litri de apa. si durata programului se poate sa fie mai scurta, dar numai in intervalul a 160-168 de minute.
Normal: pentru spalarile zilnice, cu grad normal/mediu de murdarie, chiar si cele cu grad ridicat de murdarie, caci se spala la 65°C. Si in acest program este activ SensorControl, deci un consum de 14-15 litri de apa alaturi de 1.0-1.2 kWh de energie electrica. Durata maxima a programului va fi de 140 de minute, putand sa ajunga la 130 de minute.
QuickPlus: un program scurt, fara ciclu de uscare, cu spalare la 60°C sau 65°C. Consuma 8 litride apa si 0.7 kWh de energie electrica.
Prespalare: o prespalare cu o durata de 14 minute, si un consum de 4 litri de apa. Deaorece nu incalzeste apa, consumul energetic este minim, respectiv 0.1 kWh.

Ca si extra-optiune, Electrolux ESI4201LOX are doar programare intarziata, desi de programat nu prea avem ce programa, caci avem o singura optiune, si anume cea de 3 ore. Afisajul electronic lipseste, insa cateva led-uri ne arata daca masina este in faza de spalare, uscare, sau a terminat programul, totodata sunt si doua leduri de avertizare, legat de sare si agent de clatire.
Si desi nu se vorboste nicaieri despre AirDry, avem prezent si acesta, care de obicei se regaseste doar la modele mai sofisticate, sau mai scumpe. AirDry deschide usa aparatului la terminarea programului de spalare, grabind astfel procesul de uscare.
Chiar daca nu e high-tech, SensorControl si AirDry pluseaza mult la acest model.

ALTE REVIEW-URI POT APAREA SI AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *