Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Electrolux ESI5545LOX cu 6 programe de spalare si AirDry

Electrolux ESI5545LOX cu 6 programe de spalare si AirDry
3.5 (70%) 4 votes

Masina de spalat vase Electrolux ESI5545LOX este un model semi-incorporabil, cu o capacitate de incarcare de 13 seturi, si o eficienta energetica de A+++. Are 6 programe de spalare, extra-optiuni precum AirDry, care deschide usa masinii dupa terminarea programlui, pentru o uscare eficienta. Avand senzor de turbiditate si de incarcare, are si program Auto, dar si cateva programe cu consum si durata variabila.
Desi nu e „oficial”, acest model este aproape identic cu AEG F56352IM0, insa la un pret mai mic. 🙂

 

 

VEZI AICI SI ALTE DETALII DESPRE ACEST MODEL

 

Programele de spalare, consumul, durata, temperaturile la Electrolux ESI5545LOX sunt identice cu modelul amintit mai sus, deci am copiat de la acela:

Eco: programul cel mai economic din punct de vedere al consumului de apa si energie, daca avem incarcari cu rest normal de murdarie. Se va spala la temperatura „clasica” de 50°C, cu o durata totala de 240 de minute. Insa se vor consuma doar 9.9 litri de apa si 0.832 kWh de energie electrica.
Auto: programul ideal pentru orice fel de murdarie, chiar si uscata, caci daca e nevoie va spala si la temperatura de 70°C. Programul poate tine doar 45 de minute, sau chiar si 160 de minute, asta depinde in totalitate de senzorul de incarcare si cea de turbiditate. Consumul de apa va fi intre 7-12 litri, si cel energetic intre 0.7 si 1.5 kWh.
Pro: La alti producator il regasim sub numele de Intensiv, deci spalare la presiune inalta, si temperatura de 70°C. Insa in acest caz va fi activ senzorul de incarcare, care ne poate ajuta sa economisim apa si energie, daca acesta sesizeaza ca masina nu este plina. Durata programului va fi intre 140 si 160 de minute, cu un consum de 13-15 litri de apa si 1.4-1.6 kWh de energie electrica.
30min: un program foarte scurt, insa cu spalare la 60 sau 65°C, fiind unul din cele mai performante programe scurte. Are un consum de 9 litri de apa si 0.8 kWh de energie electrica.
Pahare: sau spalare delicata, la o presiune mai scazuta, si la temperatura de 45°C. Si in acest program va fi senzorul de incarcare, deci un consum variabil de 13-14 litri de apa si 0.9-1.1 kwh de energie electrica. Durata programului va fi intre 70 si 85 de minute.
Prespalare: pentru a clati rapid in 14 minute, cu 4 litri de apa, vasele pentru a impiedica lipirea resturilor alimentare. Sau poate fi folosit si ca o prespalare.

La extra-optiuni insa, Electrolux ESI5545LOX sta mult mai bine in comparatie cu modelul AEG!

XtraDry: se mareste temperatura apei in ultimul ciclu de clatire, pentru a obtine rezultate mai bune de uscare. Evident, consumul energetic va fi mai mare.
Time Manager: se poate scurta durata programelor de spalare, fara a fi afectat rezultatul de spalare. Insa rezultatele de uscare pot fi mai slabe.
AirDry: in afara de programul de spalare, toate programele au setate aceasta optiune din fabrica, care deschide automat usa masinii, pentru a lasa aburii sa iasa, grabind uscarea.
MyFavourite: daca avem vreun program favorit, mai des folosit, impreuna cu extra-optiuni, il salvam, si dupa aceea apasand doar acest buton, masina e gata sa spele. Eceasta optiune lipseste la modelul AEG!
Programarea intarziata in intervalul 1-24 de ore e prezenta, alaturi de posibilitatea de a seta volumul semnalelor acustice la terminarea programului.
Auto Off: la 5 minute de la terminarea programului, aparatul nu mai consuma deloc energie electrica.

Desi are mai multe optiuni, dar aceasi consum si programe de spalare, ESI5545LOX este de obicei mai ieftin cu aproximativ 500 de lei!

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ESI5545LOX

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *