Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Electrolux ESI5550LOX cu eficienta energetica ridicata

Electrolux ESI5550LOX cu eficienta energetica ridicata
3.8 (76%) 5 vote[s]

Masina de spalat vase Electrolux ESI5550LOX este un model semi-icorporabil cu o capacitate de incarcare de 13 seturi (deci o latime de 60 de cm), avand cele 6 programe tipice de la Electrolux.
Deoarece este echipat cu cele doua senzori, vom putea economisi timp, energie electrica si apa daca masina nu este plina, sau putem lasa ca masina sa decida cat timp si la ce temperatura spala. Chiar daca nu este un model foarte scump, are o eficienta energeica maxima de A+++!

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Programele de spalare alaturi de temperatura de spalare, consum si durata la Electrolux ESI5550LOX:

Eco: deoarece are o eficienta energetica ridicata de A+++, putem fi siguri de faptul ca acest program chiar consuma putin, insa in termeni reali asta inseamna un consum energetic de 0.832 kwh de energie electrica si 9.9 litri de apa. Acest program este cel tipic, pentru incarcari cu rest normal de murdarie, spalare la 50°C, si o spalare indelungata, respectiv 240 de minute.
Auto: un senzor verifica cat de plin e masina, iar celalalt monitorizeaza apa, pentru a determina gradul de murdarie. Cele doua vor regla temperatura de spalare intre 45-70°C, vor determina numarul ciclurilor de clatire, si totodata durata totala a programului. Consumul de apa va fi intre 7 si 12 litri, cel energetic de 0.7-1.5 kWh iar durata va varia intre 45 si 160 de minute.
Intensiv: spalare la 70°C pentru incarcari cu rest ridicat de murdarie, murdarie uscata, chiar si arsa. Insa deoarece spala la o presiune si temperatura inalta, chiar daca este activ senzorul de incarcare, care poate regla consumul de apa intre 13 si 15 litri, si durata intre 140 si 160 de minute, acesta are un cosnum ridicat, de 1.4 – 1.6 kWh.
Scurt: o spalare scurta de doar 30 de minute, la o temperatura de 60°C. Va consuma 9 litri de apa si 0.8 kWh de energie electrica. Acest program nu are ciclu de uscare.
Pahare: un program su o spalare deleicata, la 45°C. Este recomandat pentru nivel redus de murdarie, si va consuma intre 13 si 14 litri de apa in cei 70-85 de minute.
Prespalare: o prespalare de 14 minute cu 4 litri de apa.

 

ALTE DETALII TEHNICE SI REVIEW-URI PO APAREA SI AICI

 

Putem adauga la aceste programe si careva din urmatoarele extra-optiuni :

  • TimeManager: cand dorim sa scurtam considerabil durata unui program de spalare.
  • XtraDry: cand dorim o uscare mai eficienta la terminarea programului.

Cele doua otiuni nu se pot folosi in acelasi timp!

Electrolux ESI5550LOX fiind un model semi-incoporabil, pe panoul de comanda care ramane vizibil dupa incoporare vedem durata ramasa din program, proogramul care ruleaza, optiunile selectate, sau erorile legate de lipsa sare/agent de clatire.
Cele mai importante aspecte de luat in considerare la acest model sunt eficienta energetica de A+++, 6 programe de spalare si prezenta senzorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *