Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Electrolux ESI76511LX cu program Autoflex

Electrolux ESI76511LX cu program Autoflex
5 (100%) 1 vote[s]

Masina de spalat vase ESI76511LX face parte din categoria de mijloc a producatorului de electrocasnice Electrolux, avand 60 de cm latime, si o capacitate de incarcare de 12 seturi. Ca si numar de programe, acesta are 6, insa acestea sunt exact acele programe care dupa parerea mea trebuie sa fie prezent „neaparat” la o masina de spalat vase, dintre care 3 sunt asistate de senzori. Din pacate se gasesc foarte putine date despre acest model pe site-urile care comercializeaza acest model, si eceste date sunt de cele mai multe ori eronate. Chiar si tipul modelului e cand incorporabil cand independent, chiar daca acest model este unul semi-incorporabil.

 

VEZI AICI OFERTA ACTUALA PENTRU ACEST MODEL

 

Programele de spalare la Electrolux ESI76511LX alaturi de durata si consum:

Eco: programul care spala la 50°C, avand o durata de 195 de minute, asta pentru a avea un consum energetic si de apa cat mai mic. Deoarece are o clasa de eficienta energetica de A+, consumul nu este chiar atat de mic, respectiv 11 litri de apa si 1.1 kWh de energie electrica.
Autoflex: minunatul program care este controlat de senzorul de turbiditate si cel de incarcare, care vor regla atat temperatura de spalare, durata programului dar si consumul, conform nivelului de murdarie si de incarcare detectata. In comparatie cu alti producatori, la acest model temperatura de spalare poate varia intre 45 si 70°C, cu o temperatura maxima foarte mare, deci ideal si pentru spalari „intensive”. Durata programului va varia intre 40 si 150 de minute, cu un consum de 8-14 litri de apa si 0.6-1.4 kWh de energie electrica.
Intensiv: spalarea intensiva, pentru grad ridicat de murdarie sau murdarie uscata, caci se spala la 70°C la o presiune mare. Este foarte important faptul ca si la acest program va functiona senzorul de incarcare, care detecteaza nivelul de incarcare, si ajusteaza putin timpul de spalare, dar si consumul de apa si energie. Astfel durata programului va varia intre 130 si 150 de minute, cu un consum de 13-15 litri de apa si 1.3-1.4 kWh de energie electrica.
Pahare: program special conceput pentru pahare, portelanuri si cristale delicate cu o spalare la doar 45°C si o presiune scazuta. Este interesant faptul ca si in acest program este activ senzorul de incarcare, care si in acest caz poate modifica timpul total al programului si consumul. Spalarea va avea o durata intre 70 si 80 de minute, cu un consum de 13-14 litri de apa si 0.7-0.9 kWh de energie electrica.
Scurt: un program scurt, de 30 de minute, insa cum sunt toate programele de acest tip, nu are ciclu de uscare. Spalarea se efectueaza la 60°C, cu un consum de 9 litri de apa si 0.8 kWh de energie electrica.
Prespalare: prespalare timp de 14 minute cu 4 litri de apa, si deoarece nu se incalzeste apa, consumul energetic este de doar 0.1 kWh.

Pe langa cele 6 programe de spalare Electrolux ESI76511LX  are si cateva extra-optiuni:
Energy Saver: prin reducerea temperaturii in ultimul cilcu de clatire se pot obtine o reducere a consumului de energie cu maxim 25%, si totodata o scurtare a programului.
Multitab: daca folosim acest tip de detergent, vom obtine rezultatele dorite.
MyFavorite: un fel de memorare a programului cel mai des folosit, alaturi de optiuni, astfel cu o apasere de buton putem incepe spalare.

La optiuni Electrolux enumara si Semnalul Sonor, care semnaleaza sfarsitul programului, insa parerea mea este ca acesta nu are ce cauta in aceasta categorie. E bine ca are semnal sonor, insa nu o vad ca si extra-optiune.
Si deoarece este un model semi-incorporabil, putem vedea durata ramasa din program, ce program ruleaza, si extra-optiunile selectate.

 

ALTE DETALII TEHNICE POT SA APARA SI AICI

 

 

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *