Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Electrolux ESI9500LOX de 14 seturi si 6 programe de spalare

Electrolux ESI9500LOX de 14 seturi si 6 programe de spalare
4.5 (90%) 2 vote[s]

Daca vrei o masina de spalat vase de tip semi-incorporabil, care sa aiba o cpacitate de incarcare mare, o eficienta energetica buna, si programe de spalare simple, insa care vor economisi timp, apa si energie, daca masina nu e plina, Electrolux ESI9500LOX poate fi o alegere buna, mai ales la pretul pe care il are in ultima perioada de timp.

Cu o capacitate de 14 seturi, 6 programe de spalare, o eficienta energetica de A++, si cei doi senzori, care vor economisi pentru pentru tine, si deschiderea automata a usii, dupa terminarea programului, acest model chiar daca nu este varf de gama, tinde foarte mult catre un astfel de model.

 

VEZI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Programele de spalare, alaturi de durata, consum, si temepraturile de spalare la Electrolux ESI9500LOX:

Eco – un program foarte lung, de aproape 4 ore, insa cam la orice model programul Eco tine peste 3 ore, pentru a avea un consum energetic cat mai mic. In cazul de fata consumul energetic va fi de 0.935 kWh, iar cel de apa de 10 litri. Cu aceste valori obtine clasa de A++.
Auto – daca nu e important sa stiti cand termina aparatul spalarea, si nici consumul energetic se de apa nu e o prioritate, atunci acest program este ideal pentru aproape orice situatie. Acesta va detecta gradul de murdarie, si cantitatea articolelor din aparat, si va regla consumul de apa si durata programului, alaturi de temepratura de spalare. Temperatura de spalare poate varia intre 45 si 70 °C, durata totala a programului intre 46 si 170 de minute, si poate avea un consum cuprins intre 8 si 15 litri de apa. Si consumul energetic poate avea valori foarte diferite intre intervalul a 0.7-1.7 kWh. Eu personal nu recomand acest program cand aveti articole delicate (pahare pictate, cristale), caci daca aveti pe ele rest ridicat de murdarie, programul va folosi apa la o temperatura ridicata.
Intensiv – spalare la o presiune ridicata si la temperatura de 70 °C, fiind ideal pentru cele max exigente resturi de murdarie, chiar si cele uscate. Fiind recomandat pentru articole foarte murdare, consumul de apa si energie este ridicata, insa cu ajutorul bratului stropitor inferior de tiip Satelit, ESI9500LOX reuseste sa faca minuni, si in cazul murdariilor arse. Programul va fi ajutat de senzorul de incarcare, care poate reduce durata totala a programului de la 190 pana la 170 de minute, consumul de apa de la 14.5 la 12.5 litri. Consumul energetic este ridicat, insa este ceva absolut normal la acest tip de program, acesta avand o valoare maxima de 1.7 kwh.
Scurt – daca timpul va preseaza, si aveti doar cateva seturi incarcate, care prezinta rest scazut de murdarie, acesta va termina in 30 de minute! Se va spala la 60°C, si se va consuma 10 litri de apa. Acest program nu are ciclu de uscare.
Pahare – pentru articole sensibile la temperaturi si presiuni inalte. Acesta va spala la 45°C, pentru ca paharele, portelanurile mai delicate sa nu fie deteriorate. Si in cazul acestui program senzorul de incarcare este activ, deci un consum variabil intre 10 si 14 litri, consum energetic intre 0.8 si 1 kWh, alaturi de un timp de rulare intre 82 si 92 de minute.
Prespalare – o prespalare timp de 14 minute cu 4 litri de apa. Deoarece nu incalzeste apa, consumul energetic este minim.

 

ALTE DETALII DESPRE ACEST MODEL GASITI SI AICI

Daca la programe Electrolux ESI9500LOX sta chiar destul de bine, la capitolul extra-optiuni ar fi fost loc de mai bine, caci dispune doar de:

XtraDry. Deschide usa aparatului la terminarea programului, pentru ca procesul de uscare sa fie mai scurta si mai eficienta. XtraDry este o optiune permanenta pentru toate programele, exceptand Eco.
TimeManager. Aceasta optiune mareste temperatura si presiunea apei. Fazele de uscare sunt mai scurte, astfel durata programelor este redusa cu aproximativ 50%.

MyFavorite. Aceasta optiune permite setarea si salvarea programului utilizat cel mai frecvent.

 

Trebuie neaparat amintit la Electrolux ESI9500LOX si faptul ca acesta are tava separata pentru tacamuri, brat inferior de tip satelit, are pornire programabila, si deoarece e semi-incorporabil, timpul ramas e vizibil, alaturi de programul si extraoptiunile selectate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *