Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Electrolux ESL4655RO un model aproape perfect

Electrolux ESL4655RO un model aproape perfect
4.5 (90%) 8 vote[s]

Masina de spalat vase Electrolux ESL4655RO cu siguranta nu este un model ieftin, insa este unul dintre cele mai reusite din gama celor complet-incorporabile si capacitate de 9 seturi, adica cele cu o latime de 45 de cm. Avand eficienta energetica maxima de A+++ in programul eco fa folosi doar 0.625 kwh de energie si 9.9 litri de apa. Totodata are 7 programe de spalare, printre care se regaseste si cel Autoflex, care este comandat in totalitate de senzor, minunatul Flexiwash, dar si nelipsitul Prespalare. Avand afisaj pe podea a timpului ramas, mod de deschidere automata a usii dupa terminarea programului, dar si brate de pulverizare tip satelit, Electrolux ESL4655RO ofera pentru pretul actual chiar mai mult decat credeam.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

Cele 7 programe de spalare la Electrolux ESL4655RO alaturi de durata, temperatura de spalare si consum:

Eco: spaland la 50°C si pe o perioada lunga de timp, este programul cel mai eficient din pnct de vedere a consumului, deci 9.9 litri de apa si 0.625 kwh de energie electrica consumati. Cei mai multi cumparatori se uita in cazul eficientei energetice la consumul de apa, desi se pune accent mai mult pe electricitate, caci acel este mai scump. Deci uitat-va la consumul energetic, nu cel de apa.
AutoFlex: programul comandat de senzorii de incarcare si de turbiditate, acestia vor detecta gradul de murdarie, si cantitatea de incarcare, si vor regla temperatura de spalare in intervalul a 45-70°C, cu un condum de 6-12 litri de apa si 0.5-1.2 kWh de energie electrica. Durata programului va varia si ea in intervalul de 40-150 de minute.
Flexiwash: desi este un consumator destul de mare, sau mai bine zis cat programul Intensiv, este preferatul meu, caci va spala in cosul inferior la temperatura de 65°C si cu o presiune mare a apei, iar in cosul superior la 50°C si o presiune normala. Astfel vasele, oalele si artoclele foarte murdare sin cosul inferior vor fi curate, dar si cestile, paharele din cosul superior vor fi ocrotite de temperatura inalta. Senzorul de incarcare va fi activ in cazul acestui program, deci un consum de 11-13 litri de apa, de 1.0-1.2 kWh de energie electrica, iar timpul de spalare intre 130-150 de minute.
Intensiv: spalarea intensiva la 70°C si presiune inalta, pentru vase foarte murdare si murdarie uscata. Are aceasi consum ca si programul Flexiwash, si si durata.
Scurt: un program cu o durata de 30-40 de minute, si consum de 8 litri de apa alaturi de 0.6-0.8 kWh de energie electrica. Si in acest caz senzorul de incarcare va fi activ.
Pahare: spalare la 45°C, tipic pentru articole sensibile la temperaturi inalte. Durata programului este intre 60 si 80 de minute, cu un cosnum de 10-12 litri de apa si 0.8 – 0.9 kWh de energie electrica.
Prespalare: chiar daca Electrolux ESL4655RO este un model slim, e binevenit acest program care are o durata de 14 minute, si consuma 4 litri de apa, si deoarece apa nu este incalzita, consumul energetic este de doar 0.1 kWh.

Toate cele 7 programe de spalare sunt superbe la acest model, si sa nu uitam faptul ca in afara de programul Eco si Prespalare, senzorul de incarcare este activ, si va regla consumul energetic si de apa, dar si durata programului. Tot din aceasta cauza, acest model nu mai are optiunea de incarcare la jumate.

Ca si extra-optiuni Electrolux ESL4655RO are :
XtraDry: pentru imbunatatirea performantei de uscare. Consumul de apa si temperatura de clatire va fi mai mare.
TimeManager: o reducere totala de aproximativ 50% a duratei unor programe. Se va mari presiunea si temperatura apei, iar fazele de spalare si uscare sunt mai scurte.

Desi nu sunt enumerate printre extra-optiuni, avem si :

AirDry: pentru imbunatatirea rezultatelor de uscare, cand se termina programul, usa aparatului este deschis automat circa 10 cm.
MyFavourite: memorarea unei setari de spalre, cu optiuni, care este cel mai utilizat, si astfel cu o singura apasare de buton vom putea „pregati” masina de spalre.
TimeBeam: ESL4655RO afiseaza pe podea timpul ramas din spalare, chiar daca este un model complet-incorporabil, insa si mai interesant este fpatul ca avem posibilitatea de a selecta culoarea luminii. Asa ceva la alti producatori inca nu am intalnit!
Semnale acustice: dupa terminarea programului este emis un semnal acustic, insa atentie!, acesta este dezactivat din fabrica si trebuie sa-l activati.

Mai mult ca sigur nu ati gasit chiar toate informatiile de care aveati nevoie, dar sper ca 90% din ele ati regasit aici.

ALTE INFORMATII GASITI SI AICI

One Response to Electrolux ESL4655RO un model aproape perfect

  1. Darius König says:

    Am cautat mult timp dupa masina de spalat vase ideala si acest articol mi-a fost de folos. Multumesc frumos pentru review, performantele (A+++) si dotarile extra (TimeBean) m-au convins – calitate suedeza.

    Toate cele bune de la Arad!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *