Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Electrolux ESL8345RO de 15 seturi si 6 programe

Electrolux ESL8345RO de 15 seturi si 6 programe
3.6 (71.43%) 7 vote[s]

Masina de spalat vase Electrolux ESL8345RO este un model complet incorporabil, cu o capacitate de incarcare de 15 seturi si o eficienta energetica de A++. Este dotat atat cu senzor de incarcare cat si senzor de turbiditate, care ne vor ajuta sa economisim apa, energie dar si timp, daca se poate, in patru din cele sase programe de spalare.
Deoarece are o capacitate asa de mare, are tava pentru tacamuri, deci si brat stropitor in plafon, iar bratul stropitor inferior este de tip satelit.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUALIZAT AL ACESTUI MODEL

 

Programele de spalare alaturi de consum, durata si temperaturi de spalare la Electrolux ESL8345RO:

Eco: este programul dupa care se obtine si clasa de eficienta energetica, A++ in acest caz, fiind cel mai economic pentru incarcari cu grad mediu de murdarie. Acest program spala la 50°C, pentru a avea un consum energetic de doar 0.95 kWh, insa va avea nevoie in total de 232 de minute, pentru a obtine rezultatele asteptate.
Auto: acest program poate fi denumit si un fel de „all in 1”, caci se activeaza senzorul de incarcare, care detecteaza cantitatea articolelor din masina, dar si senzorul de turbiditate, care monitorizeaza permanent gradul de murdarie a apei. Cele dou vor regla atat consumul, cat si temperatura apei, dar si durata spalarii. Temperatura apei in ciclul de spalare va varia intre 45 si 70°C (minimul si maximul masinii), va consuma intre 7 si 14 llitri, iar durata totala al acestuia va varia intre 40 si 170 de minute. Consumul energetic va varia si ea foarte mult, in intervalul a 0.6-1.6 kWh.
AutoFlex: acest program spala diferit pe cele doua cosuri. Presiunea si temperatura apei in cosul inferior va fi mai mare, ideal pentru vase, iar pe cel inferior mai mic, fiind ideal pentru articolele mai putin murdare. Temperaturile de spalare va fi de 50°C, respectiv 65°C. Va fi activ senzorul de incarcare, deci un consum de 14-16 litri de apa si 1.2-1.5 kWh de energie electrica. Durata maxima va fi de 180 de minute, care insa poate scadea cu maxim 20 de minute, daca masina nu e plin.
Intensiv: spalarea pentru vase, oale, cratite foarte murdare, chiar si uscate. Acesta va spala la temperatura de 70°C, si durata minima a programului va fi de 170 de minute, putand sa se extinta pana la 190 de minute. Va consuma 12.5-14.5 litri de apa, si nu e de mirare, faptul ca are un consum de energie intr 1.4-1.7 kWh.
Pahare: este inveersul programului precedent, adica va spala la o temperatura joasa, si la o presiune mica, fiind ideal pentru articole cu putina murdarie, si care sunt sensibili la presiuni mari. Va spala la 45°C, va consuma 12-14 litri de apa si doar 0.7-0.9 kWh de energie. durata programului va fi intre 82 si 92 de minute. Valorile la aceste programe nu sunt fixe, deoarece este activ senzorul de incarcare.
QuickPlus: un program scurt, de doar 30 de minute, fara ciclu de uscare, insa care spala la 60°C. Producatorul il recomanda pentru o jumatate de incarcare, cu murdarie recenta. Va consuma doar 10 litri de apa si 0.9 kWh de energie.

 

 

ALTE PARERI SI REVIEW-URI POAT SA APARA SI AICI

 

Electrolux ESL8345RO are si cateva extra-optiuni si setari folositoare precum :

Timemanager, care permite reducerea durate programelor cu aproximativ 50%. Rezultatele de spalare sunt acelasi, insa rezultatele de uscare pot fi mai slabe
XtraDry: aceasta optiune este setat ca si activ la toate programele de spalare, mai putin cel eco, si ofera performanta ridicata la uscare. Daca dorim putem dezactiva aceasta optiune. XtraDry nu permite folosirea in acelasi timp a optiunii precedente.
MyFavorit: este un fel de memorare a tuturor setarilor care sunt folosite cel mai des, si dintr-o apasare de buton putem porni spalarea. Eu personal nu folosesc aceasta optiune.
AirDry: la terminarea programului, un dispozitiv deschide usa masinii, lasand aburul sa iasa, si astfel se obtine o uscare buna mult mai repede.

La terminarea programului Electrolux ESL8345RO emite si semnale acustice, insa si acesta poate fi dezactivat, daca deranjeaza. Totodata daca dorim sa pornim un program mai tarziu, avem aceasta optiune in intervalul de 1-24 de ore, in pasi de cate 1 ora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *