Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Electrolux ESL8820RA cu Flexiwash si TimeBeam

Electrolux ESL8820RA cu Flexiwash si TimeBeam
4.3 (86.67%) 3 vote[s]

Masina de spalat vase Electrolux ESL8820RA este un model complet incorporabil, cu o capacitate de incarcare de 15 seturi, si eficienta energetica maxima de A+++, deci nu este un model chiar ieftin, insa este echipat cu niste tehnologii foarte avansate, si care nu se regasesc la orice model. Deoarece are tava pentru tacamuri, este echipat cu 3 brate de pulverizare, iar cel inferior este de tip satelit, care dupa parerea mea este mult mai eficient decat cel de tip elice. Asa cum am specificat in titlu, are incorporat si TimeBeam – un afisaj care lumineaza pe podeaua dun fata aparatului, insa care afiseaza si timpul ramasa pana la inceperea programului alaturi de DELAY, daca este activat pornirea intarziata, sau daca spalarea se termina se afiseaza 0:00 si CLEAN.  FlexiWash este un program specific Electrolux, care spala nu numai la presiuni diferite pe cele doua cosuri mari, ci si cu apa la temperatura diferita. Acest program este superb cand avem si vase foarte murdare, dar si articole cu grad normal de murdarie in cosul Superior.

 

VEZI AICI SI ALTE DETLAII DESPRE ACEST MODEL

 
Electrolux ESL8820RA are sapte programe de spalare, dintre care trei asistate de senzorul de incarcare si una comandata alaturi de senzorul de turbiditate (programul AutoFlex). Durata si consumul programelor, alaturi de temperaturile de spalare:

Eco: programul cel mai economic din punct de vedere a consumului, daca avem murdarie in cantitate normala. Se va spala la 50°C, pentru a atinge un consum energetic mic de doar 0.857 kWh si un consum de apa de 11 litri. Cu aceste consumuri, aparatul a primit A+++ la eficienta energetica. Durata totala a programului este de 225 minute.
AutofFlex: aparatul detecteaza gradul de murdarie si cantitatea articolelor din cosuri. Acesta regleaza automat temperatura si cantitatea apei, consumul de energie si durata programului. Electrolux este singurul producator, care la acest tip de program spala intre 45°C si 70°C, deci ideal pentru orice caz, caci la alti producatori de obicei se spala intre 55°C si 65°C.  Durata programului va fi intre 40 si 154 de minute, cu un consum de apa intre 4-14 litri, si 0.6-1.6 kWh energetic. Sensorul de turbiditate va masura incontinu apa, si va face reglajele necesare, pentru a obtine rezultate excelente de fiecare data.
FlexiWash: spalare la 65°C in cosul inferior si la 50°C in cosul superior, cu presiuni diferite, pentru a spala vasele murdare, dar a ocroti si paharele mai sensibile. Si in acest program senzorul de incacare va functiona, deci un consum intre 14 si 16 litri de apa, si 1.2-1.5 kWh de energie electrica. Durata maxima a programului va fi de 156 minute, iar cel minim de 140.
Intensiv: spalarea intensiva la 70°C, pentru incarcari foarte murdare, chiar si uscata. Si in cazul acestui program este activ senzorul de incarcare, deci consum, si durata variabil. Consumul de apa va fi intre 12.5 si 14.5 litri, cel energetic intre 1.4 si 1.7 kwh, iar durata intre 160-170 de minute. Se poate observa la consumul energetic, faptul ca daca masina nu e plin, putem avea consum cu 20% mai mic!
QuickPlus: un programel de 30 de minute, cu spalare la 60°C.  Consuma 10 litri de apa si 0.9 kWh de energie.
Glass Care: sau pahare/delicat, spalare la temperatura de 45°C, asistat de senzorul de incarcare. Are un consum de 12-14 litri de apa si 0.7-0.9 kWh de energie electrica. Durata maxima va fi de 94 de minute, putand sa scada pana la 84 de minute.
Rinse & Hold: prespalare cu 4 litri de apa timp de 14 minute.

Ca si extra-optiuni Electrolux ESL8820RA are doar doua, insa acestea sunt si cele mai importante (incarcare la jumate nu mai trebuie, caci senzorul de incarcare oricum e activ in programele principale):
TimeSaver: marind temperatura de spalare si presiunea apei si reducand durata de uscare, durata programelor poate fi scurtata pana la 45%.
XtraDry: o uscare mai eficienta, care se realizeaza prin marirea temperaturii apei, la utimul ciclu de clatire.

 

 

VEZI AICI PRET ACTUAL LA ACEST MODEL

 
La alti producatori este considerata extra-optiune, desciderea automata a usii la terminarea programului, insa la ESL8820RA este considerat doar o setare 🙂 Deci avem si AutoOpen, care grabeste procesul de uscare.
Printre setari se regaseste si MyFavorit, semnal acustic la sfarisitul programului, Ton taste , volumul sonorului, contrastul afisajului, limba meniu, setare culoare pentru TimeBeam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *