Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Electrolux KESC9200L de 15 seturi si 8 programe selectabile

Electrolux KESC9200L de 15 seturi si 8 programe selectabile
4.7 (93.33%) 3 vote[s]

Masina de spalat vase Electrolux KESC9200L este una din modelele aparute in 2019 al acestui producator, care aduc cateva noutati in domeniul masinilor de spalat vase. Vorbim de un model cu o capacitate mare, de 15 seturi cu tava pentru tacamuri si trei brate de pulverizare, din care cel inferior este de tip satelit, 8 programe dintre care 7 pentru spalare, una pentru igienizare masina, senzor de turbiditate dar si de incarcare. Chiar daca nu e varf de gama, KESC9200L are niste specificatii tehnice chiar bune, la un pret destul de bun.

Programele de spalare la noile modele au fost „regandite”, si asta nu inseamna neaparat un lucru bun. Programele sunt definite si redenumite dupa perioada timpul total de rulare a acestora. Din „vechea generatie” regasim cea de Quick, Prespalare si Eco, insa restul e denumit ca 1h, 1h 30 min, 2 h 40 min.

 

 

VEZI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL AICI

 

Programele de spalare la Electrolux KESC9200L, alaturi de durata, consumul si temperaturile de spalare:

Quick – este un program scurt, de doar 30 de minute, cu spalare la 50 °C, si clatire finala la 45°C, fara ciclu de uscare. Durata programului este fixa, insa consumul de apa va fi intre 9.5 si 11.6 litri, iar consumul energetic intre 0.52-0.64 kWh, deoarece senzorul de incarcare detecteaza cantitatea articolelor din parat, si regleaza cantitatea de apa.
Preclatire – sau mai bine zis prespalare, timp de 15 minute, cu 4.3-5.3 litri de apa.
1h – este recomandat pentru rest recent de murdarie, si care nu necesita uscare buna. programul spala la 60°C, are o clatire intermediara, si clatire finala la 50°C. In cele 60 de minute, se consuma intre 10.5 si 12.9 litri de apa, si va avea un consum energetic intre 0.92 si 1.06 kWh.
1h 30 min – la care nu e greu sa ghicim durata programului 🙂 Acesta este compus din spalare la 60°C, clatire intermediara, clatire finala la 55°C si uscare. in cele 90 de minute de rulare, programul consuma intre 11.6 si 14.2 litri de apa, si are un consum energetic situat intre 1 si 1.15 kWh.
2 h 40 min – sau cum era denumit la modelele anterioare: Intensiv. Programul este compus din prespalare, spalare la 60°C, clatire intermediara, si clatire finala la 60°C, urmat de uscare. Programul este recomandat pentru rest ridicat de murdarie chiar si uscata. Programul va consuma intre 1.12 si 1.26 kWh de energie electrica.
Eco – programul tipic, cel mai economic, pentru incarcari cu rest normal de murdarie. Timpul total de rulare este de 240 de minute, timp in care va consuma doar 11 litri de apa si va avea un consum energetic de 0.95 kWh. Cu aceste valori, Electrolux KESC9200L obtine clasa de A++ in cea ce priveste eficienta energetica.
Auto Sense – programul complet automat care detecteaza cantitatea articolelor dar si murdaria din aparat. Va regla temperatura de spalare intervalul a 50-60°C, va rula intre 170 si 120 de minute, si va avea un consum de apa intre 10.4 si 13.3 litri. Acest program este ideal pentru orice situatie, indiferent de cantiatea articolelor, sau gradul de murdarie.
Machine Care – este pentru curatare interiorului aparatului, fara incarcatura. Desi trebuie rulat fara incarcare, consumul de apa deci si cel energetic este variabil. De ce?

 

ALTE DETALII TEHNICE POT SA APARA SI AICI

 

Electrolux KESC9200L aduce si o noutate (probabil si celelalte modele din anul acesta o sa aiba, insa inca nu am trecut la ele) in cea ce priveste extra-optiunile :
Glass Care – asigura o ingrijire speciala pentru o incarcatura delicata. Optiunea previne schimbarile rapide ale temperaturii de spalare pentru programul selectat, si o reduce la 45°C. Deci cea ce pana acum era program separat, acum este extra-optiune, selectabil cu cateva programe de spalare.
Extra Power – optiune ce mareste temperatura de spalare, si durata programului. Evident, si consumul energetic va fi mai mare.

Cele doua extra-optiuni pot fi folosite la toate programele „normale de spalare”, in afara de cel de prespalare, auto si machine care.

Pana acuma nu am precizat, desi este prezent la toate programele de spalare, faptul ca Electrolux KESC9200L are si AirDry, adica usa masinii se deschide cu aproximativ 10 cm la sfaristul programului, astfel se obtine o uscare mai rapida si mai eficienta. Daca se doreste ca programul sa inceapa dupa un anumit interval de timp, este disponibila aceasta optiune, alaturi de activare/dezactivare sunet sfarsit de program, activare/dezactivare AirDry, sau setarea nivelului de ton la taste.

 

ALTE REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *