Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Modelul independent Electrolux ESF9500LOX de 14 seturi

Modelul independent Electrolux ESF9500LOX de 14 seturi
3.8 (76.67%) 6 vote[s]

Masina de spalat vase Electrolux ESF9500LOX este un model independent, cu o capacitate de incarcare de 14 seturi, care ofera 6 programe de spalare. Este un model cu pretul in jurul a 400 de Euro, pret care este destul de ok, daca ne gandim ca vom avea in bucatarie o masina incapatoare, care are toate programele esnetiala, ba chiar mai mult, are atat senzor de incarcare, dar si senzor de turbiditate. Eficienta energetica este de „doar” A++, cea ce inseamna ca in programul Eco consumul energetic este de 0.935 kWh, iar cel de apa de 10.5 litri.

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Programele de spalare alaturi de cosnumul acestora la Electrolux ESF9500LOX:

Eco – programul amintit mai sus, adica cel mai economic din punct de vedere al consumul de energie electrica, care poate spala si usca eficient incarcari cu rest normal de murdarie. Este spalarea tipica la 50°C si care este destul de lunga, adica ruleaza timp de 235 minute.
Auto – este recomandat pentru incarcari mixte, sau cand pur si simplu vrem ca masina sa spele asa cum ii este „zis” de senzori. Acestia vor detecta cantitatea articolelor, dar si gradul de murdarie, si vor regla temperatura apei intre 45 si 70°C (adica intre cea minima si cea maxima). Totodata si cantitatea de apa consumata va fi reglat de acestia, in intervalul a 8 – 15 litri. Durata programului va fi si ea foarte volatila, intre 46 si 170 de minute. singura problema la acest program este faptul ca aceste valori se tot schimba, si nu se stie cu exactitate cat va dura si cat va consuma. Si consumul energetic poate atinge valoarea maxima de 1.7 kWh, insa poate sa scada pana la doar 0.7 kWh.
Intensiv – cand aveti in aparat vase, oale si farfurii cu rest ridicat de murdarie, sau chiar murdarie uscata, acesta este programul care va reusi sa le curete eficient, si sa si ofere o uscare buna. Insa, deoarece spala la 70°C, este si un consumator mare de electricitate. Datorita faptului ca se va detecta cantitatea articolelor, durata programului va fi intre 170 si 190 de minute, cantitatea de apa consumata intre 12.5 si 14.5 litri, deci si consum energetic care se poate modifica in intervalul a 1.4 – 1.7 kWh.
Scurt – un program de doar 30 de minute, insa cu spalare la 60°C, si fara cilcu de uscare. Potrivit producatorului acest program la Electrolux ESF9500LOX este adecvat pentru spalarea unei incarcaturi sa a unei jumatati de incarcaturi cu murdarie proaspata sau in cantitate redusa intr-un timp scurt. Va consuma 10 litri de apa si are un consum energetic de 0.9 kWh.
Pahare – o spalare la temperatura de doar 45°C, special conceput pentru articole sensibile la temperaturi ridicate, si care prezinta nivel scazut de murdarie. Timpul de rulare va fi intre 82 si 92 de minute, consumul de apa intre 10 si 14 litri, iar consumul energetic intre 0.8 si 1 kWh.
Prespalare – un ciclu de prespalare, care poate fi rulat oricand, caci in 14 minute de functionare va folosi doar 4 litri de apa, si deoarece nu incalzeste apa, consumul energetic este infim. Poate fi folosit cand nu rulam un program de spalare lung, pentru a preveni uscarea resturilor.

 

ALTE DETALII SI REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

 

La extra-optiuni Electrolux ESF9500LOX ofera :

TimeManager – care reduce durata totala a duratei progrmaului la aproximativ jumate. Aceasta optiune mareste presiunea si temperatura apei. fazele de spalare si uscare vor fi mai scurta.
XtraDry– activati aceasta optiune pentru a imbunatati performanta la uscare.

Mai trebuie amintit si faptul ca are o asa numita functie de AutoOff, care dezactiveaza total aparatul, la 5 minute dupa terminarea programului, sau la 5 minute, daca programul nu a fost pornit. Avem si optiunea de pornire programabila, in intervalul a 1-24 de ore.
Si cam atat ar fi fost de zis despre Electrolux ESF9500LOX, insa era sa uit, si a ramas la sfarsit si faptul ca usa aparatul se deschide automat la terminarea programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *