Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Spalare cu senzori la Electrolux ESL5355LO si eficienta energetica maxima

Spalare cu senzori la Electrolux ESL5355LO si eficienta energetica maxima
2.8 (56.92%) 13 vote[s]

Masina de spalat vase Electrolux ESL5355LO este un model complet incorporabil, cu o capacitate de incarcare de 13 seturi, eficienta energetica de A+++, care pluseaza cu prezenta senzorului de incarcare si a celui de turbiditate, avand totodata lumina proiectata pe podea, si functia Airdy. Avem posibilitatea de a alege din cele sase programe de spalare, si eventual sa cerem si „ajutorul” celor doua extra-optiuni prezente. Desi are o capacitate mare, eficienta energetica ridicata ofera un consum de doar 0.832 kWh de energie electrica in programul Eco. Totodata senzorul Sensorcontrol ne ajuta in trei programe, sa economisim apa si energie.

 

 

Cele sase programe de spalare la Electrolux ESL5355LO :

Eco: programul al carui consum este luat in considerare pentru clasificarea eficientei energetice, A+++ in cazul de fata, deci un consum foarte scazut pentru rest normal de murdarie. Se va spala la 50°C, pentru a obtine un consum de doar 0.832 kWh de energie electrica, alaturi de 9.9 litri de apa. Cum e ceva „standard” si durata mare de spalare, si in acest caz, aparatul are nevoie de 240 de minute.

Auto: se va detecta gradul de murdarie alaturi de cantitatea articolelor din cosuri, si se va regla durata programului, temperatura de spalare, consumul de apa, deci si energie. Durata poate fi intre 45 si 160 de minute, cu consum de 7-12 litri de apa si 0.7-1.5 kwh de energie electrica. Temperatura de spalare va fi intre 45°C si 70°C. Deci nu trebuie sa ne mai gandim ce program alegem, caci senzorii vor face totul in locul nostru.

Intensiv: spalarea intensiva la 70°C si presiune ridicata, pentru articole foarte murdare, chiar si murdarie uscata. Desi este un consumator mare (ceea ce e si normal la aceste programe), senzorul de incarcare va fi activ, si ne va ajuta sa economisim apa si energie, daca masina nu este incarcat complet. Durata programului va fi intre 140 si 160 de minute, cu un consum de 13-15 litri de apa si 1.4-1.6 kWh de energie electrica.

Scurt: programul scurt, de 30 de minute si spalare la 60°C.

Delicat: sau pahare, pentru articole sensibile la temperaturi si presiuni inalte (precum cristale, pahare personalizate), care va spala la 45°C, si consuma intre 13 si 14 litri de apa, 0.9-1.1 kWh, iar durata este intre 70 si 85 de minute. Si la acest program este activ Sensorcontrol.

Prespalare: sau clatire, inmuiere, timp de 14 minute, cu 14 litri de apa neincalziti.

VEZI AICI SI ALTE DETALII TEHNICE

 

Aceste ar fi programele de spalare la acest model, insa trebuie mentionate si cele doua extra-optiuni care ne pot fi de folos in diferite situatii:
TimeManager: obtinem o reducere totala a duratei unor programe de aproximativ 50%, asta se obtine prin marirea presiunii si a temperaturii apei, si scurtand durata de spalare si cea de uscare. Rezultatele obtinute insa vor ramane acesi.
XtraDry: daca doriti sa imbunatatiti reuzultatele de uscare.
Cele doua extra-optiuni nu pot fi folosite deodata, caci unul deactiveaza automat pe celalat.
Airdy este functia care la terminarea programului de spalare va deschide automat usa la Electrolux ESL5355LO, grabind procesul de uscare.
Trebuie amintite si faptul ca are incorporat spot luminos, care este proiectata pe podea, si ne arata daca masina spala, sau a terminat programul – foarte apreciat la modelele complet incorporabile, caci nu avem alta posibilitate sa aflam „starea” aparatului.
Daca dorim, acesta poate fi legat si la apa calda, astfel obtinem un consum si mai mic de energie electrica.
Nu era cum sa lipseasca nici programarea intarziata (intre 1-24 ore),  semnal acustic la terminarea programului, suporti moi pentru pahare, si un zgomot de doar 44 dBa la functionare.

VERIFICA PRETUL ACTUAL AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *