Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

GDV674X modelul premium de la Gorenje

GDV674X modelul premium de la Gorenje
4 (80%) 1 vote

Gorenje GDV674XMasina de spalat vase Gorenje GDV674X este una din cele mai bune modele al acestui producator, avand la capacitatea de incarcare de 14 seturi o eficienta energetica maxima de A+++, 11 programe de spalare (avem si programe cu senzori) si nenumerate extra-optiuni foarte folositoare. Evident pentru a avea toate acestea incoprorate intr-o singura masina, pretul lui este peste 1000 de Euro (asta in Mai 2016).

ALTE DATE TEHNICE GASITI SI AICI

Sa vedem insa cele 11 programe de spalare alaturi de consum si durata la Gorenje GDV674X(valorile sunt pentru racordarea aparatului la apa rece):

Auto: programul cu senzori care detecteaza nivelul murdariei si regleaza durata de spalare, temperatura apei, consumul de apa, dar si numarul de prespalari si clatiri. Astfel temperatura in cliclul de spalare va varia intre 40-65°C, cu un consum de 13-25 de litri de apa si 0.7-1.0 kWh de energie. Evident si durata programului va varia intre 120 si 160 de minute.
Time: este un program interesant, in care avem 3 optiuni de selectare a nivelului de murdarie, si conform acestora durata de spalare se schimba. Prima optiune este pentru murdarie putina, si timpul de spalare va fi intre 30 si 75 de minute. Pentru vase normal murdare timpul de spalare va fi intre 90 si 120 de minute. Pentru vase foarte murdare durata va fi intre 135 si 180 de minute. Acest program poate fi vazut si ca un program auto, insa cu specificarea nivelului de murdarie.
Intensiv: este interesant faptul ca pentru programul intensiv temperatura maxima de spalare va fi de 60°C – asta probabil pentru a avea consum mai mic. Insa este lung, de 195 de minute, si consuma 19 litri de apa si 1.5 kWh energie electrica.
Normal: pentru vase normal murdare, cu spalare la 60°C,  clatire finala la 65°C, acand un consum de 1.5 kwh de energie electrica si de 18 litri de apa.
Zilnic: tot o spalare la 60°C, insa are doar un ciclu de prespalare si 2 de clatiri, astfel este mai scurt, respectiv 145 minute, timp in care consuma 13 litri de apa si 1.3 kWh de energie.
Scurt: un programel de 20 de minute, cu spalare si clatire finala la 30°C, deci consum de doar 0.2 kWh.
Hygiene wash: desi are o durata de doar 80 de minute, are un consum foarte mare de energie de 1.5 kwh, caci atat in ciclul de spalare cat si la clatire foloseste apa la 70°C.
Delicat: pentru pahare care trebuie spalati la temperaturi scazute, apa va fi de doar 40°C la spalare si 50°C la clatire.
Eco:  programul dupa care a obtinut clasificarea energetica de A+++, si este de remarcat faptul ca spala la 54°C si nu la 50°C cum e cazul la alti producatori. Si asa a reusit un consum de doar 0.83 kwh de energie electrica si 9.45 litri de apa.
Cos inferior: se va spala doar in cosul inferorior, deci un fel de incarcare la jumate. Se spala la 55°C si clateste la 65°C. Are o durata destul de mare, de 145 minute, cu un consum de 14 litri de apa si 0.6 kWh de nergie.
Cos superior: toate cosnumurile sunt la fel ca si la anterior, numai ca se va spala pe cosul superior.
Clatire: o clatire cu 3 litri de apa, timp de 6 minute.

ALTE DATE TEHNICE GASITI SI AICI

Programele sunt interesante, si unele chiar inovatoare, precum cel de Time, insa si mai interesante si foarte folositoare sunt extra-optiunile pe care le are Gorenje GDV674X:
Temperatura inalte: daca doriti ca programul selectat sa spele la o temperatura si mai inalta, cu acestei optiuni reusiti acest lucru. Astfel temperatura de spalare poate fi marit intre 5 si 30 de grade, insa difera de la program la program.
Uscare lunga: o clatire finala cu temperatura mai ridicata, si un timp mai lung de uscare, pentru a obtine o uscare si mai eficienta.
Scurt: se poate scurta durata totala a programelor, insa consumul de apa si energie electrica va creste considerabil, asta pentru a obtine acelasi rezultate.
Programare intarziata: nu era cum sa lipseasca nici aceasta optiune. Evident avem intervalul de 1-24 de ore din care putem sa selectam.

Totodata avem ceva asemanatori cu InfoLight de la alti producatori, in cazul de fata e denumit StatusLight, insa ce culoare ce inseamna nu incep sa enumar aici, mai bine vedeti in manualul de utilizare. Cert e ca desi e incorporabil avem informatii despre starea aparatului.
Si lucruri „marunte” pentru un model de top precum: ChildLock, Semnal Acustic cu setarea nivelului, luminozitate ecran etc..

VERIFICA AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *