Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Gorenje GS62010W si GS62010S

Gorenje GS62010W si GS62010S
3.2 (64.86%) 37 vote[s]

Cele doua modele de la Gorenje: GS62010W respectiv GS62010S sunt aproape identice, mai putin culoarea exterioara, cel cu W la sfarsit fiind alb (White), iar cel cu S la sfarsit fiind argintiu (Silver). Insa ceea ce priveste celelalte aspecte tehnice, totul e la fel, deci vom vorbi despre aceste doua modele aici. Cu o latime de 60 de cm, au o capacitate de incarcare de 12 seturi, deci nu au separat tava pentru tacamuri, sau trei braturi de pulverizare, oferind 5 programe de spalare, si extra-optiunie de incarcare la jumate. Desi pe unele site-uri de unde poate fi achizitionat am vazut ca erau clasificate la eficienta energetica da A, sau A+, in realitate au A++, ceea ce conteaza destul de mult la achizitia unei masini de spalat vase, lucru care influenteaza destul de mult si pretul acestora.

 

 

VEZI PRETUL MODELULUI ARGINTIU AICI

 

Cele cinci programe de spalare la Gorenje GS62010W si GS62010S, alaturi de durata, consum, si temperaturi de spalare:

O Ora: pentru incarcari cu rest normal de murdarie, cu o durata totala de doar 60 de minute. Programul consta din prespalare la 50°C, spalare la 55°C si clatire finala la 60°C, urmat de uscare. Pe parcursul programului, se va consuma 10 litri de apa si 1.15 kWh de energie electrica.
Intensiv: programul care este recomandat pentru vase si oale cu multa murdarie, chiar si murdarie uscata, insa in comparatie cu alte marci, in ciclul de spalare se va utiliza apa la doar 60°C. Asta deoarece programul incepe cu o prespalare la 50°C, in timp ce la alte marci este de obicei la temperatura de admisie. Clatirea finala se va efectua la 70°C. Programul are o durata de 170 de minute, timp in care consuma 18.5 litri de apa si 1.6 kWh de energie electrica.
Eco: asa cum am zis si la inceput, aceste modele au o eficienta energetica de A++, deci un consum mult mai scazut fata de modele din clasa A+. Programul consta din prespalare, spalare la 45°C, si clatire finala la 65°C. Durata programului este de 190 de minute, si va consuma 11 litri de apa si 0.9 kWh de energie electrica.
Scurt: un program cu spalare si clatire la 35°C, fara ciclu de uscare – deci un program tipic scurt, care tine in totalita numai 20 de minute. In acest timp consuma 10.6 litri de apa si 0.41 kWh de energie electrica.
Prespalare: prespalare cu apa la temperatura de admisie, timp de 15 minute. Va consuma doar 4 litri de apa, si 0.02 kWh de energie electrica.

Ca si extra optiune Gorenje GS62010W si GS62010S dispun de incarcare la jumate, ceea ce este cel mai folosit si cel mai cautat. Daca masina e pe jumatate plin, sau nici atat, putem rula programele de spalare, care se vor efectua la aceasi temperaturi, si se va spala tot atata timp, insa se va consuma mai putina apa, deci si energie electrica.

 

VEZI PRETUL MODELULUI ALB AICI

 

Deoarece sunt modele independente, vom sti in ce faza din programul care ruleaza sunt masinile, daca am selecta extra-optiune, sau daca a aparut vreo eroare, si cam atat. Nu avem afisare timp ramas de spalare, sau alte informatii.
Fiind modele mai simple, insa cu o eficienta energetica destul de buna, pretul de obicei este unul destul de corect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *