Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Gorenje GS66260X de 16 seturi cu tehnologia IonTech

Gorenje GS66260X de 16 seturi cu tehnologia IonTech
4.4 (88%) 5 votes

Masina de spalat vase Gorenje GS66260X este un model foarte reusit, insa din pacate multe din specificatiile tehnice nu sunt amintite de catre site-urile care le comercializeaza. In primul rand trebuie sa specific faptul ca este printre putinele modele de pe piata care au o capacitate de incarcare de 16 seturi (de obicei maximul e de 15), si totusi o eficienta energetica maxima de A+++. Asta inseamna ca in programul Eco are un consum energetic de doar 0.86 kWh!!, desi in ciclul de spalare apa are o temperatura de 55°C, si nu 50°C, sau 45°C. Desi se specifica ca are doar 5 programe de spalare, regasim si programul de autocuratare, insa acesta este foarte ascuns in meniu, ca si functia de IonTech.

 

VEZI ACI OFERTA ACTUALA LA ACEST MODEL

 

Cele 5 programe de spalare la Gorenje GS66260X alaturi de durata, consum si temperatura de spalare:

Auto: programul comandat de senzori, care vor detecta gradul de murdarie, si vor optimiza durata programului, temperatura de spalare, dar si consumu. Programul va avea intre 1 si 3 cicluri de spalare, spalare cu temperatura intre 50°C si 65°C, urmat de 2 sau 3 clatiri, si la final clatire la 56°C. Va consuma intre 11-20 de litri de apa si 0.9-1.5 kWh de energie electrica. Durata maxima va fi de 190 de minute, care se poate scurta cu maxim 40 de minute.
Intensiv: spalare intensiva pentru vase si oale foarte murdare, chiar cu murdarie uscata, caci se compune din doua cilcuri de prespalari, urmat de o spalare la 70°C, doua clatiri, si clatire finala tot la 70°C. Evident, este cel mai mare consumator, cu 1.7 kwh de energie electrica si 17 litri de apa.
Eco: cum am zis si la inceput, acesta spala la 55°C, si are clatire finala la 49°C, cu care reuseste sa obtina o eficienta energetica maxima de A+++, caci consuma doar 0.86 kwh de energie electrica.
Scurt: un program de doar 20 de minute, cu spalare la 35°C su clatire finala la 25°C. Deoarece spala si clateste la temperaturi asa de mici, si consumul energetic este mic, de doar 0.2 kWh.
Prespalare sau clatire: are o durata de doar 7 minute si va folosi 3 litri de apa, care nu va fi incalzita. Este foarte des folosit, mai ales la modele cu capacitate mare, caci putem preveni uscarea resturilor, caci nu se umple foarte repede o masina asa de mare.

 

ALTE DETALII TEHNICE POT SA APARA SI AICI

 

Multi producatori considera „programul” de autocuratare ca si program de spalare, si o adauga si pe acesta la numarul total de programe, Gorenje GS66260X are acest „program”, insa nu il regasim enumerat nici la programele de spalare, ba chiar nici la extra-optiuni. Este o setare la care ajungem din meniu, asa ca uitati-va bine in manualul de utilizare.

Extra-optiunile la Gorenje GS66260X :
ExtraHygiene: acesta va mari temperatura de spalare cu 5°C, iar combinat cu programul intensiv, va clati la 75°C, distrugand majoritatea microbiilor.
SpeedWash: putem scurta durata programelor de spalare, insa consumul energetic si de apa va fi mai mare.
AutoOpen: acesta este selectabil in programele Eco si Auto, si va deschide usa aparatului, grabind asfel procesul de uscare.
Programare intarziata: se poate seta ca masina sa inceapa programul mai tarziu, in intervalul a 1-24 de ore.

Si optiunea de tablete multifunctionale este prezent la Gorenje GS66260X, si poate fi accesat tot din meniu, ca si autocuratarea.
Totodata are si tehnologia de IonTech, care este un proces de ionizare a aparatului, astfel scapam de mirosul neplacut care apare in masina, daca nu este folosit foarte des.

Ar mai fi multe de spus despre acest minunat model, precum iluminare interioara, posibilitatea setari nivelului sonor, motorul Inverter PowerDrive, dar sper ca cele mai importante aspecte am reusit sa le enumar.

 

UN REVIEW INTERESANT AM GASIT AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *