Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Gorenje GV66262 cu capacitate de 16 seturi si program Auto

Gorenje GV66262 cu capacitate de 16 seturi si program Auto
3.3 (66%) 20 vote[s]

Gorenje GV66262 desi pare un model oarecare, ofera maximul, atat la capacitatea de incarcare, dar si la eficienta energetica, lucru care este destul de rar intalnita, si se regaseste de obicei la modele foarte scumpe. Mai bine zis, are o capacitate de incarcare de 16 seturi, si eficienta energetica de A+++ in ciuda faptului ca spala in programul Eco la temperatura de 55°C. Si chiar daca este un model complet incorporabil, vom sti daca masina a terminat programul de spalare, sau inca spala, caci are lumina proiectata pe podea. Trebuie amintit si faptul ca are senzor de turbiditate, deci si program Auto, care regleaza consumul, durata, dar si temperatura de spalare.

 

 

 

VEZI AICI OFERTA ACTUALA PENTRU ACEST MODEL

 

Cele cinci programe de spalare la Gorenje GV66262 – alaturi de durata, consum si temepraturi de spalare:

Auto: programul cu senzor, care vor detecta gradul de murdarie, si vor regla consumul de apa si temperatura de spalare. Astfel programul va consta din una, doua sau trei ciluri de prespalare, spalare cu apa intre 55-65°C, urmat de doua sau trei clatiri, si in final clatire la 65°C. Acest program este idel pentru orice fel de murdarie, mai putin murdarie arsa, sau foare uscata. Va consuma intre 11-20 de litri de apa, 0.9-1.5 kWh de energie electrica, iar durata programului poate fi intre 130 si 170 de minute.
Spalare dificila: asa e denumit oficial de producator, care este defapt spalarea Intensiva. Spalare la temperatura de 70°C, cu jet puternic de apa si clatirea finala se efectuaza tot la 70°C, dedicat vaselor, oalelor, si farfuriilor cu grad ridicat de murdarie, chiar si uscata. Cum este si normal, este cel mai mare consumator, respectiv 1.7 kWh si 17 litri de apa. Durata acestui program este de 175 de minute.
Eco: chiar daca are capacitate de incarcare imensa, de 16 seturi, si spala la 55°C si nu 50°C, reuseste un consum de doar 9.5 litri de apa si 0.86 kWh de energie electrica, consum cu care are o eficienta energetica de A+++. Cum este normal la aceste programe, sunt foarte lungi, in acest caz fix 3 ore.
Rapid: o spalare de 20 d eminute, cu spalare la 35°C, fara prespalare, si clatire finala la 25°C, deci fara uscare. Va consuma 10 litri de apa si doar 0.2 kWh de energie electrica.
Clatire si pastrare: sau prespalare, programul care timp de 7 minute, va spala cu 3 litri de apa, la temperatura de admisie, deci nu o incalzeste. Desi pare bana, este foarte des folosit de multi, mai ales seara, daca nu mai rulam un program de spalare lunga, astfel prevenim uscare resturilor, sau chiar inainte de a rula un program lung, pentru a obtine rezultate mai bune.

Cele cinci programe sunt cele mai importante, si sa nu uitam ca avem programul Auto, care poate fi folosit aproape in orice situatie. Desi nu e listat printre porgramele de spalare, printre functii, si ascuns destul de bine, regasim si Programul de Autocuratare, care trebuie rulat cand masina e goala, si folosind detergent special pentru acest scop.

La fel de importante sunt si extra-optiunile la o masina de spalare vase, iar in cazul Gorenje GV66262 avem:
SpeedWash: putem scurta considerabil durata programelor, insa va folosi mai multa apa si energie electrica.
Deschidere Automata: la terminarea programului, usa masinii se va deschide automat, permitand o uscare foarte rapida. Insa aceasta optiune poaet fi folosit numai la doua programe de spalare.
Extra-igiena: cand cerintele de igiena sunt foarte ridicate, fiind crescuta temperatura de spalare si la clatirea finala. Consumul energetic va fi mai mare.

 

ALTE DETALII TEHNICE APAR SI AICI

Nu este extra-optiune, dar trebuie amintit si pornirea intarziata, in intervalul a 1-24 de ore. Totodata este prezent la setari si Modul Avansat -sau mai bine zis tablete 3 in 1, cand folosim detergenti de acest tip. Totodata chiar si volumul alarmei, care indica terminarea programului, poate fi setata.

 

8 Responses to Gorenje GV66262 cu capacitate de 16 seturi si program Auto

 1. Lucian Ciobotaru says:

  Buna ziua,
  Am observat ca aceasta masina de spalat vase (Gorenje GV66262) este prevazuta cu un sertar superior pt spalarea tacamurilor (nu am sesizat prezenta unui cos pt acest scop).
  De aici si 2 intrebari:
  – presupun ca spalarea lor cade in sarcina jetului de apa care spala si vasele de pe sertarul de sub „sertarul pt tacamuri”. In acest caz, nu se pierde din eficienta spalarii?
  – daca totusi jetul de apa ajunge si la tacamuri: acestea nu vor fi mobilizate de presiunea apei?
  Altfel: masina accepta si apa calda de la boiler?

  Multumesc!

  • MSV says:

   Buna ziua,
   Da, acest model are sertar separat pentru tacamuri.
   – acestea sunt spalate de bratul situat deasupra lui. Adica masina are trei „braturi”.
   – nu se pune problema
   Da, masina poate fi alimentat cu apa calda (insa daca e de la boiler electric, nu o sa castigati nimic)

 2. Baicu says:

  Buna seara .. se foloseste si detergent lichid sau doar tablete între modelul GV64162 si gv 66262 care este mai ok ..nu ma pot hotarat.multumesc

  • MSV says:

   Buna ziua,
   masinile de spalatat vase nu folosesc detergenti lichizi. Daca bugetul nu e problema, atunci recomand 66262

 3. Costache Mariana says:

  Bună seara,doresc să îmi cumpăr o mașină de spălat vase nu am mai avut,Nu știu care este mai bună beko s-au gorenje?Îmi trebuie una cu motor inverter A+++ incorporabila 14-16 seturi.Va multumesc pentru raspuns o seară frumoasă

 4. Paul says:

  Buna ziua. Panoul din fata este cumva detasabil?
  As vrea sa instalez panou de lemn, la fel ca mobila, si nu stiu daca este posibil.

  Multumesc,
  Paul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *