Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Gorenje Ora Ito GV60ORAW si GV60ORAB de 16 seturi

Gorenje Ora Ito GV60ORAW si GV60ORAB de 16 seturi
2.9 (57.78%) 9 vote[s]

Masinile de spalat vase Gorenje Ora Ito GV60ORAW si GV60ORAB sunt doua modele identice din punct de vedere tehnic, diferenta intre ele fiin culoarea exteroara, RAW fiind Alb, iar RAB e negru. Asa cum suntem deja obisnuiti, Gorenje are cele mai incapatoare masini de spalat de pe piata, de 16 seturi, deci daca suntem in cautarea unui model foarte incapator, atunci acest producator are cele mai mari modele. Modele despre care vorbim acum, au 5 programe de spalare, tot atatea temperaturi de spalare, au si senzor de turbiditate, deci si program Auto, extra-optiuni folositoare, precum Auto Open- care deschide usa masinii la terminarea programului, pentru o uscare rapida si eficienta. Si sa nu uitam nici faptul ca au o eficienta energetica de A+++.

 

 

VEZI AICI PRETUL MODELULUI ALB

 

Cele cinci programe de spalare la Gorenje GV60ORAW si GV60ORAB alaturi de consum, durata si temperaturi de spalare:

Auto: spalarea cu senzor, care detecteaza gradul de murdarie a apei (turbiditatea), si regleaza numarul de prespalari, temperatura apei la spalare, dar si numarul clatirilor. Programul va consta din 1,2 sau 3 prespalari, spalare principala la temperaturi cuprinse intre 50-65°C, urmat de 2-3 clatiri, si clatire finala la 65°C. Consumul de apa va fi intre 11 si 20 de litri, durata totala a prgramului intre 130 si 170 de minute, cu un consum de 0.9-1.5 kWh de energie electrica.
Intensiv: daca avem rest de mancare in cantitate foarte mare, sau uscata. Programul consta din doua prespalari, spalare la 70°C, urmat de doua clatiri, si clatirea finala la 70°C. Deoarece spala la temperatura si presiune inalta, nu este recomandat pentru portelanuri, pahare, cesti inscriptionate. Durata programului este de 175 de minute, si are un consum de 17 litri de apa si 1.7 kWh de energie electrica.
Eco: desi au o capacitate de 16 seturi, aceste modele au o eficienta energetica de A+++, eficienta care este calculat dupa consumul acestui program. Programul consta din prespalare, urmat de spalare la 55°C, doua clatiri, si clatire finala la 49°C. Alte modele de obicei in acest tip program spala la 50°C, pentru a obtine un consum cat mai mic de energie, insa vedem ca in acest caz este mai mare, si totusi o eficienta de A+++. Durata programului este de 3 ore, cu un consum de 9.5 litri de apa si 0.86 kWh de energie electrica.
Scurt: un program de doar 20 de minute, care consta din spalare la 35°C, o clatire si o clatire finala la 25°C. Va consuma 10 litri de apa si 0.2 kWh de energie electrica. Acest tipuri de programe nu au ciclu de uscare.
Prespalare: sau mai bine zis Clatire, caci Gorenje asa il denumeste. O clatire timp de 7 minute, cu 3 litri de apa, la temperatura de admisie.

Extra-optiunile disponibile la Gorenje GV60ORAW si GV60ORAB:

SpeedWash: putem reduce durata totala a programelor, insa consumul de epa si energie electrica creste.
Auto Open: in programele Auto si Eco usa masinii de spalt se va deschide la terminarea programului, lasand aburul sa iasa, astfel vom obtine o uscare eficienta si rapida.
Extra hygiene: pentru cei cu alergii sau cei care vor o igienizare a suzetelor, etc.. Temepratura apei in cilul de spalare dar si in ciclul de clatire finala va fi mai mare. Evident, consumul energetic creste.
Programare intarziata: daca dorim ca masina sa inceapa un program de spalare dupa un anumit timp, putem alege din intervalul de 1-24 de ore.
Tablete: daca folosim detergenti de tip 3 in 1.

 

VERIFICA AICI REDUCEREA LA MODELUL NEGRU

 

Se regaseste separat, dar este prezent si programul de Auto-curatare, programul care este destinat doar pentru a curata interiorul masinii, folosind detergent special pentru acest scop.
Sfarsitul programelor la GV60ORAW si GV60ORAB este semnalat acustic, ba mai mult, putem seta volumul sonorului.

4 Responses to Gorenje Ora Ito GV60ORAW si GV60ORAB de 16 seturi

 1. Ecaterina says:

  La programul de 20 minute vasele nu se clatesc. Am incercat si la setarile de duritate a apei (2.00 si 2.08) si la diluarea detergentului (mai concentrat si mai diluat). Trebuie sa setez altceva sau pur si simplu la acest program clatirea nu e completa?
  Si inca o intrebare. La orice program as spala
  paharele nu ies asa stralucitoare cum se spune. Au niste linii si pete de la apa scursa care se vad dupa ce se usuca. Am clatit si cu programul simplu de clatire si tot a trebuit sa le clatesc la robinet. Trebuie sa fac si alte setari?

  • MSV says:

   La orice model de la orice producator in programele scurte, de maxim 30 de minute, ciclul de clatire lipseste.
   De obicei e problema de detergent.

 2. Ecaterina says:

  In interiorul masinii, cand deschid capacul la recipientul pentru sare se vede apa. Sarea e jos sub forma de granule dar e si apa. Si daca scot filtrul dinautru se vede si acolo apa. Oare e o problema la scurgere sau e normal sa ramana apa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *