Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Hansa ZWM416WH cu 6 programe de spalare si incarcare la jumate

Hansa ZWM416WH cu 6 programe de spalare si incarcare la jumate
3.5 (70%) 2 votes

Masina de spalat vase Hansa ZWM416WH este un model independent, avand o latime de 45 de cm, deci o capacitate de incarcare de 9 seturi. Producatorul Hansa a reusit sa atinga cu acest model o eficienta energetica de A++, insa specific lui, in programul Eco se spala cu apa la temperatura de 45°C si nu la 50°C, cum e deja la orice alt producator, astfel reuseste sa aiba un consum energetic mai mic. Pe langa cele 6 programe de spalare, avem si optiunea de incarcare la jumate, extra-optiunea cautata de toata lumea.

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

Cele 6 programe de spalare la Hansa ZWM416WH, alaturi de durata, consum si temperaturi de spalare:

Zilnic: un program nu foarte scurt, caci are o durata de 155 de minute, si va spala la temperatura de 55°C, care este precedat de o prespalare la 45°C. Totodata ciclul de spalare este urmat de o clatire, si o clatire la 65°C. Are un consum de 13 litri de apa si 1.07 kwh.
Intensiv: spalare intensiva, la temperatura inalta, insa acesta este la doar 60°C, caci alti producatori de obicei se efectueaza la 70°C. Insa deoarece avem si aici o prespalare la 50°C, si doua clatiri plus clatire la 65°C, vom obtine rezultate satisfacatoare in cazul vaselor foarte murdare. Acest program va consuma 16 litri de apa si 1.3 kWh de energie lectrica.
Delicat: sau pahare, o spalare la 40°C si clatire finala la 60°C, cu o presiune mai scazuta, pentru a ocroti articolele delicate, si sensibile la temperaturi inalte. Are o durata de 110 minute, si un consum de 13 litri de apa, respectiv 0.7 kWh de energie electrica.
Eco: cum am specificat si la inceput, acest program va spala la 45°C, pentru a obtine un consum cat mai mic de energie. Astfel, programul are o durata de 185 de minute, si un consum de 9 litri de apa si 0.69 kWh de energie electrica.
90`: un program scurt, de 90 de minute, insa este format din spalare la 65°C, urmat de clatire la 60°C, si o clatire finala la 65°C. Din cauza temperaturilor ridicate de spalare si clatire, vom obtine cu acest program rezultate peste asteptari, in cazul in care nu avem rest de murdarie uscata, sau in cantitate foarte mare. Programul 90 de minute are un consum de 10.5 litri de apa si 1.1 kwh de energie electrica.
Prespalare: desi ZWM416WH este un model slim, si in acest caz un astfel de program e binevenit, caci are o durata de doar 8 minute, si consum de 3.5 litri de apa. Putem folosi inaintea oricarui program, ca si o inmuere, mai ales in cazul programului 90 de minute, sau seara, daca nu mai vrem sa dam drumul la un program lung, pentru a preveni uscarea resturilor.

Ca si extra-optiune, Hansa ZWM416WH are doar una, insa cea mai importanta: Incarcare la jumate. Cu aceasta optiune nu trebuie sa asteptam ca masina sa fie plina, pentru a da drumul la un program! Activand Incarcare la jumate, programele de spalare vor avea aceasi durata, si temperaturi de spalare, insa se va folosi mai putina apa, deci si consum energetic mai redus.

Sincer, ma asteptam ca acest model sa aiba integrat in afisaj si durata ramasa din timpul programului selectat, insa acesta lipseste. Panoul de control este foarte simplu, cu tasta selectare programe, selectare optiunea incarcare la jumate, butonul de pornire aparat, si buton de Start/Pauza program.

 

ALTE DETALII APAR SI AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *