Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

10 programe la Hotpoint Ariston HIO3O32WGC si eficienta energetica maxima

10 programe la Hotpoint Ariston HIO3O32WGC si eficienta energetica maxima
3.3 (66.67%) 9 vote[s]

Masina de spalat vase Hotpoint Ariston HIO3O32WGC prezinta una din cele mai avansate modele al acestui producator de electrocasnice (asta in primavara anului 2018) deoarece are nu mai putin de 10 programe de spalare, din care trei cu autodetectarea nivelului de murdarie, eficienta energetica maxima de A+++ si extra-optiuni folositoare.
Chiar daca nu este un model ieftin, pentru un model cu o capacitate de incarcare de 14 seturi si consum de doar 0.83 kWh de energie electrica in programul Eco, pe langa celelalte aspecte tehnice raportul pret/specificatii tehnice este unul foarte bun.

 

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL PENTRU ACEST MODEL

 

Programele de spalare alaturi de consum, temperaturi de spalare si denumiri la Hotpoint Ariston HIO3O32WGC :

Eco: acesta este cel mai economic program cu care putem obtine rezultate buna in cazul incarcarilor cu rest normal de murdarie. Este programul tipic, cu spalare la 50°C, si pe o perioada lunga de timp, 3 ore si 10 minute in cazul de fata, pentru a obtine un consum energetic foarte mic. Va consuma numai 9 litri de apa si 0.83 kwh de energie, consum cu care a obtinut clasa de eficienta energetica maxima de A+++.
Auto intensiv: Hotpoint Ariston HIO3O32WGC are senzor de incarcare dar si de turbiditate care vor regla consumul si durata spalarii, insa temperaturile de spalare raman fixe. Asa ca nu avem un program Auto (cu temperatura de spalare care se schimba), ci trei programe automate, care vor avea fiecare o temepratura fixa de spalare. Aunto intensiv va spala la 65°C, si va avea o durata totala cuprinsa intre 120 si 190 de minute, timp in care consuma intre 14 si 15.5 litri de apa si 1.5-1.8 kwh de energie electrica.
Auto normal: pentru incarcari cu rest normal de murdarie, o spalare cu senzori la temperatura de 55°C. Programul va rula minim 90 de minute, si maxim 150 de minute, timp in care va consuma intre 14.5 si 16 litri de apa si 1.15-1.3 kWh de energie electrica. Daca avem in masina incarcat articole cu rest normal de murdarie, indiferent de cantitate, masina va regla timpul si consumul aferent acestuia.
Auto Fast: un program scurt, cu spalare la 50°C si fara ciclu de uscare. Chiar daca e denumit scurt, si nici nu are ciclu de uscare, acesta va avea o durata totala cuprinsa intre 40 si 80 de minute, si un consum de 13-14.5 litri de apa. Consumul energetic este aproape identic cu cel precedent.
Delicat: programul dedicat pentru paahre si articole sensibile, spalarea la 45°C si la o presiune scazuta. Va rula timp de 100 de minute, timp in care consuma 11-11.5 litri de apa si 1.1-1.2 kWh de energie. Valorile nu sunt fixe deoarece se activeaza senzorul de incarcare, care mai face mici ajustari in conformitate cu nivelul de incarcare a masinii.
Express 30: mini program de 30 de minute, cu spalare la 50°C, fara uscare. Are un consum de 9 litri de apa si 0.5 kWh de energie electrica.
Good Night: spalarea silentioasa pentru incarcari cu rest normal de murdarie. Va spala la 50°C si la o presiune scazuta, de aici va rezulta un program foarte lung, de 210 minute. Insa nu va consuma decat 15 litri de apa si 1.15 kWh de energie electrica.
Igienizare: pentru vase normal sau foarte murdare, cu actiune antibacteriana suplimentara. Va rula timp de 100 de minute si va consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh de energie electrica.
Inmuiere: sau prespalara timp de 12 minute, timp in care consuma doar 4.5 litri de apa. Deoarece nu incalzeste apa consumul energetic este infim.
Autocuratare: pentru intretinerea, curatarea interiorului masinii. Va efectua o „spalare” la 65°C, timp de 50 de minute cu 8 litri de apa.

 

REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL POT SA APARA SI AICI

 

Cele 10 programe pe care le are HIO3O32WGC in total sunt mai mult decat suficiente, insa pentru anumite cazuri avem si extra-optiuni care chiar sunt folositoare:

Turbo: poate fi utilizata pentru a reduce durata programleor Auto Intensiv si Auto Normal, mentinand totodata acelasi niveluri de performanta la spalare si uscare.
Extra Dry: daca vrem sa optimizam uscarea vaselor, acesta va mari temperatura apei in ultimul ciclu de clatire, dar si o etapa de uscare mai lunga. Acesta poate fi folosita la programele care au ciclu de uscare.
Zone wash 3D: Hotpoint Ariston HIO3O32WGC este prevazut cu zone de stropore suplimentare, denumita de producator Zona de psalare 3D, care folosit impreuna cu cilcul normal de spalre permite reducerea consumului de energie cu 40%, iar folosit cu programul intensiv, va spori performanta de spalare cu 40%.
Tableta: daca utizam detergent de acest tip, masina va optimiza performantele programelor.

 

 

VERIFICA REDUCAEREA LA ACEST MODEL AICI

 

Totodata daca vrem, putem seta amana inceperea programului in intervalul 1-12 ore, in treapta de 1 ora. Trebuie amintit si faptul ca acest model are tava culisanta pentru tacamuri, asta pentru a atinge capacitatea de incarcare de 14 seturi.
Deoarece are un numar foarte mare de programe, extra-optiuni bune si totodata o eficienta energetica maxima de A+++, Hotpoint HIO3O32WGC nu este cea mai ieftina masina de spalat vase incorporabila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *