Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Hotpoint HSFO3T235WCX date tehnice corecte

Hotpoint HSFO3T235WCX date tehnice corecte
4.5 (90%) 4 vote[s]

Probabil doriti sa cumparati o masina de spalat vase independenta, si ati vazut acest Hotpoint HSFO3T235WCX, insa nu gasiti nicaieri date tehnice despre el. Ei bine, acesta este comercializat mai ales in Polonia, si de aici lipsa vreunei informatii despre el. Vorbim despre un model independent, cu o latime de 45 de cm, 8 programe de spalare, plus cea de autocuratare, si multe extra-optiuni.
Inca la inceput trebuie sa specific faptul ca vorbim de un model de top, cu specificatii tehnice foarte bune, cum ar fi eficienta energetica maxima de A+++, doua programe Automate, extra-optiuni precum Zone Wash 3D, si nu in ultimul rand ActiveEco, cea ce deschide usa aparatului la terminarea programului.

 

 

 

VEZI AICI PRETUL ACESTUI MODEL

 

Programele de spalare, alaturi de durata, consumul si temperaturile de spalare ale acestora la Hotpoint HSFO3T235WCX:

Eco – spalarea care este ideal pentru rest mediu de murdaire, si cand dorim un consum energetic cat mai mic. Se va spala la 50°C, insa pentru a reusi un consum energetic de doar 0.66k Wh, programul va rula timp de 220 de minute. Durata foarte mare a programelor Eco este ceva normal, de multe ori acestia ating si 4 ore. Cu aceste valori HSFO3T235WCX obtine clasa de A+++ in cea ce priveste eficienta energetica.
Auto Intensiv – la unele modele Hotpoint apar mai multe programe Auto, cum este si in cazul de fata, programe care vor spala la o temperatura fixa, insa consumul de apa si durata programului, deci si consumul energetic va varia in conformitate cu gradul de murdarie detectata. In acest program se va spala la 65°C si la o presiune ridicata, fiind recomandat pentru articoel foarte murdare, cum ar fi vase, oale, tigai. durata acestuia se va situa intre 180 si 140 de minute, consumul de apa intre 18 si 16 litri, iar consumul energetic va fi intre 1.4 si 1.2 kWh.
Auto Normal – pentru incarcari mixte, cu rest normal de murdarie, fiind o spalare la 55°C. Daca consumul de apa si energie nu va preocupa, acest program va fi cel mai des folosit, caci va reusi sa spele incarcarile zilnice intr-un interval de 130-170 de minute, si avand un consum de 14.5-16 litri de apa, respectiv 1.05-1.25 kWh.
Zilnic – un program relativ scurt, de 80 de minute, si apalre la 50°C. Chiar daca producatorul il recomanda pentru spalarile zilnice, eu recomand doar pentru rest recent de murdarie, adica imediat dupa folosirea articolelor. Consumul acestuia este de 10 litri de apa si 1.1 kWh cel energetic.
Express 30 -program tipic ultra-rapid de doar 30 de minute, si spalare la 50°C, fara ciclu de uscare.
Good Night – programul de noapte, foarte asemanator cu programul Eco, insa o spalare la o presiune mai scazuta, si cu un consum ceva mai mare. Surata programului va fi de 215 minute, si va avea un consum de 16.5 litri de apa si 1 kWh de energie electrica. Spalarea se va efectua la 50°C.
Igienizare – un program de igienziare, pentru articolel bebelusilor si a persoanelor cu alergii, sau pur si simplu cand se doreste o spalare si clatire la 70°C. Chiar daca ruleaza doar 100 de minute, deoarece foloseste apa la temperaturi ridicate, consumul energetic este de 1.3 kWh.
Prespalare – timp de 10 minute, consumand doar 4.5 litri de apa, se va executa o simpla prespalre, insa care poate fi foarte util pentru a inmuia restuirle uscate de murdarie, sau pentru a preveni uscaera resturilor, cand in acea zi nu va fi rulat un program normal de spalre.
Autocuratare – programul de 50 de minute, si o spalre la 65°C, pentru a curata interiorul, filtrele si bratele stropitoare ale aparatului.

 

ALTE DETALII POT SA APARA SI AICI

 

Pe langa aceste programe de spalare, Hotpoint HSFO3T235WCX ( HSFO3T235WC – pe alb) ofera urmatoarele extra-optiuni si setari :

Zone Wash 3d – care este un fel de incarcare la jumate, selectabil pe cosuri. Adica spalarea se va efctua pe un singur cos. Datorita zonelor stropitoare in plus de cele normale, putem mari performantele de spalare, sau a reduce consumul. Zone Wash 3D folosit impreuna cu programul intensiv, va oferi perormante de curatare cu 40% mai mari. Optiunea folosita in programul Normal va scadea consumul energetic cu pana la 40%.
Short time – putem reduce durata totala a primelor trei programe de spalare.
Extra-uscare – temepratura apei in ultimul ciclu de clatire va fi mai mare, pentru a mari performantele de uscare. Aceasta optiune nu este disponibila pentru programele Express, Igineizare, Prespalare.
Tablete – cand se folosesc detergenti de acest tip.
Pornire programabila – putem selecta un interval de timp dupa care aparatul sa porneasca programul de spalare. Pana la 4 ore putem seta in trepte de 30 de minute, dupa care pna la 12 ore in trepte de 1 ore, si dupa acea, pana la 24 de ore in trepte de 4 ore.

Hotpoint HSFO3T235WCX are setat din fabrica „optiunea” ca aparatul sa deschida automat usa, dupa terminarea programului, pentru ca procesul de uscare sa fie mai scurta si mai eficienta. Daca doriti sa dezactivati ActiveEco (asa se numeste functia), apasati tasta P timp de 5 secunde, cand masina este oprita.

Hotpoint HSFO3T235WCX nu e una din cele mai ieftine modele de pe piata, insa are o eficienta energetica mare, are optiuni si programe destule, si chiar bune.

VERIFICA REDUCEREA ACTUALA LA ACEST MODEL AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *