Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Hyundai DTB 656 DW8 de 6 seturi si 6 programe

Hyundai DTB 656 DW8 de 6 seturi si 6 programe
4 (80%) 3 vote[s]

Din pacate producatorii de masini de spalat vase nu au multe modele cu capacitati de 6 seturi, desi pentru multi ar fi o solutie ideala. Daca ai o bucatarie mica, si gata mobilata, unde sa mai pui si o masina care sa spele vasele in locul tau? Pentru cai care nu au loc in bucatarie pentru o masina mare, cele cu 6 seturi sunt o optiune buna, caci ocupa cat un cuptor cu microunde mai mare. Un astfel de model este Hyundai DTB 656 DW8 , care seamana foarte mult cu modelul DTB 656 DG8, diferentele majore fiind cele legate de controlul masinii, culoare, design.

VERIFICA PRETUL ACTUAL AICI

 

Hyundai DTB 656 DW8 dispune de 6 programe de spalare :

Intensiv: programul cu o durata de 145 de minute, pentru vase si farfurii foarte murdare, sau cu murdarie uscata, caci programul consta din prespalare la 50°C, Spalare la 70°C, clatire, clatire, clatire la 70°C si uscare. Clatirea finala la 70°C se regaseste pana acum numai la acest producator, la alte marci daca dorim o clatire intensiva, trebuie cautat modele care au extra-optiuni de igienizare. Evident, acest program este un consumator de energie, respectiv 0.94 kWh, si 11 litri de apa.
Normal: o spalara zilnica as numi, care consta din prespalare, spalare la 60°C, clatire si clatire la 70°C, urmat evident de uscare. Deci o spalare la 60°C, pentru rest normal de murdarie si in cantitate normala. Are o durata de 125 de minute, timp in care consuma 8.4 litri de apa si 0.7 kWh de energie electrica.
Eco: programul cel mai eficient din punct de vedere a consumului, dupa acest program se obtine si clasa de eficienta energetica, A+ in acest caz. Programul consta din prespalare, spalare la 50°C, clatire, clatire la 70°C si uscare. Are o durata de 170 de minute, si un consum de 0.61 kwh de energie electrica, respectiv 7 litri de apa. Chiar daca consumul energetic nu e asa de mica, nu trebuie sa uitam faptul ca si acest program clateste la 70°C, lucru care la alti producatori nu se regaseste deloc la programele eco.
Pahare: program pentru pahare, articole din sticla, portelanuri mai sensibile la temperaturi inalte. Spalarea se efectueaza la 45°C si clatirea finala la 60°C. Are o durata de 75 de minute, cu 6.8 litri de apa si 0.48 kWh de energie electrica consumati.
O ora: o spalare scurta, de 60 de minute, cu spalare la 65°C si clatire la 50°C. Are un consum de 6.8 litri de apa si 0.55 kWh de energie.
Scurt: un mini program de 30 de minute, cu spalare la 40°C, si doua clatiri la temperatura de admisie a apei. Evident nu are ciclu de uscare. Va consuma 6 litri de apa si 0.3 kWh de energie electrica.

Ca si la modelul negru, si in cazul la Hyundai DTB 656 DW8 trebuie remarcat faptul ca in majoritatea cazurilor la clatirea finala apa are temperatura de 70°C, ceea ce desi duce la un consum energetic mai mare, obtine o uscare eficienta, si totodata o igienizare sporita.
Ca extra-optiune avem posibilitatea de programare intarziata, in intervalul a 1-24 de ore.
Controlul masinii e destul de simpla, caci avem butoane separate pentru fiecare program in parte, buton pentru programare intarziata, de pornire, si de pauza. In comparatie cu modelul negru avem acum multe butoane, insa acest lucru e doar legat de look. Un mini afisaj ne arata timpul ramas din program, si cam atat ar fi de zis despre DTB 656 DW8.
Ca si marimi, are 55X51.15 cm cu 44 cm inaltime.

 

ALTE DETALII TEHNICE GASITI SI AICI

Salvează

Salvează

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *