Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

QWD52I472XEU – un model aproape perfect de la Sharp

QWD52I472XEU – un model aproape perfect de la Sharp
5 (100%) 1 vote[s]

Masina de spalat vase Sharp QWD52I472XEU este un model complet incorporabil, si o capacitate foarte mare, de 15 seturi, avand 8 programe de spalare, din care trei cu senzori, si extra-optiuni foarte folositoare, precum Incarcare la jumate in trei moduri diferite. Am zis ca este un model aproape perfect, deoarece la eficienta energetica are A++, insa daca vrem un consum mic, putem sa alegem unul din cele trei spalari cu senzori, care vor consuma exact cat e nevoie. Programele de spalare desi poarta aceasi nume ca la alti producatori, temperaturile de spalare, sau durata acestora difera foarte mult.

 

 

VERIFICA AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

Cele 8 programe de spalare la Sharp QWD52I472XEU, alaturi de durata, consum si temperatura apei:

Prespalare: la orice alt producator vorbim de o prespalare la temperatura de admisie, care nu consuma energie electrica, decat in cantitate foarte mica. In cazul de fata avem un alt fel de prespalare, caci acesta are o durata totala de 18 minute, si se compune dintr-o spalare la 30°C si o clatire cu apa fierbinte. Are un consum de 7.7 litri de apa si 0.57 kWh de energie electrica. Vorbim deci despre o prespalare cu apa incalzita, si clatire finala.
Quick 30: cum sugereaza si numele, o spalare de 30 de minute, cu temperatura apei de 40°C in ciclul de spalare. Are un consum de 10.9 litri de apa si 0.88 kwh de energie electrica.
Eco: programul de referinta la eficienta energetica, A++ in acest caz, tipicul program cu spalare la 50°C. Are un consum mic, de 9 litri de apa si 0.94 kWh de energie electrica, asta desi este o masina mare, cu o capacitate de 15 seturi.
Super 50: desi este un program scurt, de 50 de minute, deoarece este compun din spalare la 65°C, clatire cu apa calda, si clatire cu apa fierbinte, va da rezultate exceptionale daca avem incarcari cu grad normal de murdarie. Are un consum de 10.7 litri de apa si 1.29 kWh de energie electrica.
Hygiene: sau programul intensiv, care nu recomand daca vreti consum mic de energie, sau vreti sa spalati articole sensibile la temperaturi si presiuni inalte. Insa daca aveti vase foarte murdare, chiar si cu murdarie uscata, acesta este programul ideal. Programul este foarte complex, si in cei 154 de minute se va efectua o spalare la 60°C, urmat de spalare la 65°C, o clatire cu apa rece, spalare la 50°C si clatire finala cu apa fierbinte. Are un consum de 18.5 litri de apa si 1.75 kwh de energie electrica.
Auto Delicat: programul comandat de senzori, pentru spalari delicate, cu o presiune scazuta, si temperaturi de spalare intr 30-50°C. Senzorii vor detecta nivelul de murdarie si de incarcare si vor regla durata programului in intervalul a 64-91 de minute, temperatura de spalare intre 30-50°C, si consumul de apa intre 10.6 si 17.7 litri de apa. Evident si consumul energetic va varia, in intervalul a 0.8-0.9 kWh.
Auto Normal: pentru spalarile normale, cu grad normal de murdarie (nu uscate), cu temperatura epi in cilcul de spalare de 50-60°C. Durata va fi intre 100 si 132 de minuet, cu un consum de 10.9-18.6 litri de apa si 1.13-1.46 kwh de energie.
Auto Intensiv: spalarea intensiva, la temperaturi de 60-70°C, care poate atinge consumuri mai mari ca programul Hygiene. Durata maxima a programului va fi de 179 de minute, si nu mai mic de 111 minute, si deoarece spala la temperaturi ridicate, cu un consum de 12.3-24.6 litri de apa, si consumul energetic va fi mare, de 1.3-1.95 kWh. Aceste consumuri mari sunt atinse, numai daca avem incarcari foarte murdare, si senzorul sesizeaza ca vasele nu sunt inca curate.

Acesta au fost programele de spalare la Sharp QWD52I472XEU, arhisuficiente, si pentru orice situatie – zic eu. Daca vrem sa cumparam o masina de spalat vase, nu numai programele de spalare si consumul e important, ci si extra-optiunile pe care le are. In cazul de fata putem alege:
Incarcare la jumate: daca masina nu e plin, sau am incarcat doar un cos, avem posibilitatea de a alege dintre cele trei moduri: spalare doar pe cosul inferior; spalare cosu superior; spalare ambele cosuri. Aparatul va folosi mai putina apa, insa se va spala la aceasi temperaturi, deci si un consum energetic mai mic.
Detergent 3 in 1 : sau tablete multifuncionale, daca folosim detergenti de acest tip, care contin si sare si si agent de clatire.
Clatire suplimentara: se va adauga o clatire la sfarsitul programului selectat.
Programare intarziata: in intervalul a 1-19 ore.
QWD52I472XEU are si semnal acustic la terminarea programului, care are 3 nivele selectabile, sau dezactivarea acestuia.

 

ALTE PARERI SI REVIEW-URI POT APAREA SI AICI

Acest model poate fi o alegere destul de buna, si avand aceste date de la noi, speram sa va ajuta so luati o decizie buna, la alegerea modelului pe care o sa alegeti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *