Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Siemens SR656X01TE – un model foarte bun

Siemens SR656X01TE – un model foarte bun
4.5 (90%) 4 vote[s]

Masina de spalat vase Siemens SR656X01TE este un model complet incorporabil, cu o latime de 45 de cm si eficienta energetica maxima, fiind totodata unul din cele mai scumpe modele din acest segment. Dada doriti sa aveti o masina de spalat vase care are senzor de incarcare, de turbiditate, doua brate de pulverizare sub cosul inferior, eficienta energetica maxima, sa afiseze pe podea timpul ramas din spalare, dar si programul care ruleaza (e chiar cool), atunci acesta poate fi una din cele mai bune alegeri, insa nu e ieftin deloc.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Programele de spalare la Siemens SR656X01TE :

Intensiv – chiar daca acest model are o capacitate de 10 seturi, in acest program consumul energetic este destul de ridicat, deoarece tempeatura apei in cilcul de spalare si in cel de clatire finala este ridicata. Acest lucru inseaman un consum intre 1.05 si 1.15 kWh alaturi de 11-14 litri de apa. Valorile nu sunt fixe, deoarece se activeaza senzorul de incarcare, care reduce consumul conform cantitatii incarcate. Si durata programului va fi ajustat in intervalul a 130 si 135 de minute.
Auto – programul comandat in totalitate de senzorul de incarcare si cel de turbiditate. Programul este eficient pentru orice fel de murdarie, caci temperatura de spalare se va efectua intre 45 si 65°C, consumul de apa va fi intre 7 si 16 litri, iar cel energetic intre 0.6 si 1.1 kWh. Durata programului poate fi de maxim 150 de minute, insa se poate scurta pana la 90 de minute, in conformitate cu tipul si cantitatea murdariei. Problema la acest program poate fi faptul ca odata pornit, nu se stie cand va termina, si cat va consuma (daca chiar va intereseaza).
Eco – acea spalare la temperatura de 50 °C, care trebuie sa spele si sa usuce incarcarile cu rest normal de murdarie, si sa aiba un consum energetic cat mai mic, caci valorile de consum de la acest program sunt luate in calcularea eficientei energetice. Siemens SR656X01TE are eficienta de A+++ (cel mai inalt nivel), deci consumul de 0.66 kWh si 9.5 litri de apa este unul foarte mic. Tipic programelor Eco, si in cazul de fata durata acestuia este unul destul de mare, de 195 de minute.
Silentios – daca am zis la programul Eco e lung, atunci acesta e si mai lung, deoarece se va spala la o presiune scazuta, pentru ca aparatul sa fie cat mai silentios. Spalarea se efectueaza tot la 50°C,insa va rula timp de 235 de minute, adica aproape 4 ore!
Scurt – un program de 89 de minute, insa cu sapalare la 60°C, fiind destul de puternic pentru a curata resturile recente sau in cantitati normale. Va folosi 11 litri de apa si 0.9 kWh.
Pahare – Programul delicat, cu spalare la 45°C, si la care este activ senzorul de incarcare. Astfel, programul va rula intre 85 si 95 de minute, va consuma intre 11 so 14 litri de apa alaturi de 0.8 kWh de energie.

 

ALTE DETALII POT SA APARA SI AICI

 

Siemens SR656X01TE ar fi perfect, daca banalul program de Prespalare ar fi prezent, program care de obicei ruleaza 10-15 minute, si efectueaza o prespalare cu o cantitate mica de apa.
Are insa program de Curatare, adica cel care trebuie rulat cam o data la fiecare luna, pentru a curata aparatul. Totodata acesta are si un Reminder de 30 de zile, adica aparatul te atentioneaza asupra faptului ca trebuie rulat acest program.

Pe langa programel de spalare sunt disponibile si 3 extra-optiuni :
VarioSpeed Plus. Se poate reduce durata anumitor programe cu aproximativ 66%. Acesta se reuseste datorita faptului ca spalarea se va efectua la o presiune si temperatura mai ridicata, iar ciclul de uscare va fi mai scurt.
IntensiveZone. Zona intensiva aflat in cosul inferior, zona in care jeturi aditionale de presiune ridicata spala chiar si vasele cu rest uscat de murdarie, in timp ce alte articole care nu sunt in aceasta zona se vor spala la aceasi presiune.
Shine & Dry Glass Care. Adica extra-uscare 🙂

Trebuie neaparat amintit la Siemens SR656X01TE si urmatoarele : foloseste tehnica de uscare cu Zeolite, are iluminare interioara, soua brate de stropire sub cosul superior, afisare pe podea a timpului ramas, si a programului care ruleaza, pornire programabila in intervalul 1-24 de ore, semnal acustic la terminarea programului, si probabil ar mai trebui zis multe despre acest model, insa din punctul meu de vedere, cele mai importante date tehnice sunt cele enumerate pana acum .

 

PARERI SI REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *