Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Whirlpool ADP 522 IX cu 8 programe de spalare

Whirlpool ADP 522 IX cu 8 programe de spalare
3.4 (67.59%) 29 vote[s]

Masina de spalat vase Whirlpool ADP 522 IX este unul din cel mai complet model in categoria aparatelor independente, cu o latime de 45 de cm. Avand o eficienta ridicata de A++ (nu e maxim, insa cele A+++ costa destul de mult), 8 programe de spalare printre care se regaseste si cea cu senzori, o multime de extra-optiuni, afisaj electronic cu toate datele de care am putea avea nevoie, poate fi o alegere ideala pentru cei care au nevoie de un model cu o capacitate de 10 seturi.

 

VEZI AICI REDUCEREA ACTUALA LA ACEST MODEL

 

Cele 8 programe de spalare la Whirlpool ADP 522 IX, alaturi de durata, consum si temperaturi de spalare:

Eco: programul pentru incarcari cu grad normal de murdarie, in cantitate medie, fiind si cel care este luat in considerare cand se obtine clasificarea in eficienta energetica. Se va spala la 50°C, pentru a avea un consum energetic de doar 0.74 kWh, si 9 litri de apa, insa durata programului este mare, de 3 ore.
6th Sense: sau programul cu senzori. Senzorul de turbiditate monitorizeaza permanent cat de murdara e apa, si va regla temperatura de spalare, numarul ciclurilor de prespalare dar si de spalare, duarata spalarii, dar si consumul de apa. Astfel programul poate avea intre 70 si 150 de minute, cu un consum de 7-14 litri de apa si 0.9-1.25 kWh de energie lectrica.
1 Ora: program de spalare la temperatura de 50°C, avand o durata de 60 de minute, insa lipseste ciclul de uscare. Are un consum de 13 litri de apa si 1 kWh de energie.
Pahare: sau Fragil, pentru articole sensibile la temperaturi si presiuni ridicate. Se va spala la 45°C cu o presiune scazuta, timpul total al programului fiind de 100 de minute. Are un consum de 9 litri de apa si 0.9 kWh de energie electrica.
Rapid:un program foarte scurt, de 25 de minute, la 50°C, fara ciclu de uscare. Are un consum de 8 litri de apa si 0.45 kWh de energie electrica.
De noapte: un del de program Eco, dar la o presiune mai mica, pentru ca ADP 522 IX sa fie cat mai silentios. Astfel are un nivel de zgomot de doar 42 dbA, insa va avea nevoie de 210 minute in total, pentru a putea curata incarcarile cu grad mediu de murdarie. Consumul de apa va fi de 13 litri de apa si 0.85 kWh de energie electrica.
Prespalare: prespalare timp de 10 minute cu 4 litri de apa, la temperatura de admisie, deci consum energetic mic, de 0.01 kWh. Este folosit mai ales seara, cand in acea zi nu mai rulam un program normal de spalare, pentru a preveni uscarea resturilor, sau in cazul in care avem rest uscat de murdarie, pentru o inmuiere.
Intensiv: spalare intensiva la 65°C si o presiune ridicata, ideal pentru grad ridicat de murdarie, chiar si uscata. Are o durata de 170 de minute, cu un consum de 17 litri de apa si 1.5 kWh de energie electrica.

Chiar daca multi care cumpara o masina de spalat vase nu dau mare importanta extra-optiunilor, dupa parerea mea, acestia sunt la fel de importante ca si programele de spalare.

Whirlpool ADP 522 IX sta foarte bine si la acest capitol, caci are:
Multi zone: un fel de incarcare la jumate, tipic producatorului, care se poate realiza prin selectarea cosurilor. Mai bine zis se va spala pe un singur cos, cu mai putina apa, deci si consumul energetic va fi mai mic.
Extra Dry: daca dorim o uscare si mai eficienta, cu aceasta optiune se va mari temperatura apei in ultimul ciclu de clatire, si se va mari durata ciclului de uscare.
Turbo: se poate scurta durata unor programe, fara ca rezultatul final sa fie compromis. Aste de obicei se obtine prin cresterea temperaturii de spalare, si a presiunii de spalare.
Tablete: cand sunt folosite detergenti de acest tip, masina va optimiza spalarea pentru a obtine rezultatele asteptate.
Programare intarzita: daca dorim ca masina sa inceapa un program, peste un anumit interval de timp, avem si aceasta optiune. Se poate selecta intervalul de 30 de minute pana la 24 de ore.
Era sa uit, dar acest model are si Child Lock – asta daca aveti copii 🙂

 

ALTE REVIEW-URI POT APAREA SI AICI

 

Cum am specificat si la inceput, are afisaj electronic care ne informeaza asupra timpului ramas de spalare, programul care ruleaza, extra-optiunea selectata, in care faza a programului se afla.
ADP 522 IX nu este cel mai ieftin model de 10 seturi, insa numarul mare de programe si de extra-optiuni alaturi de eficienta energetica de A++, merita banii cheltuiti.

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *