Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Whirlpool WFE 2B19 si WFE 2B19 X

Whirlpool WFE 2B19 si WFE 2B19 X
4.3 (86.67%) 3 votes

Deoarece masinile de spalat vase Whirlpool WFE 2B19 si WFE 2B19 X sunt complet identice din punct de vedere al functonalitatii, programelor de spalare si a consumului, singura diferenta fiind culoarea exterioara, vom detalia aceste aspecte impreuna. Diferenta e data si de numele celor doi, cel cu X fiind din inox, iar cel fara este alb. Ambii sunt modele independente, cu latime de 60 de cm, o capacitate de 13 seturi, 5 programe de spalare, cateva extra-optiuni si eficienta energetica de A+.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACESTE MODELE

 

Cele 5 programe de spalare la Whirlpool WFE 2B19 si WFE 2B19 X alaturi de durata si consum:

Eco: programul cel mai eficient din punct de vedere a consumului, pentru incarcari cu nivel mediu de murdarie. Cum este deja un „standard” pentru aceste tipuri de programe, se va spala la 50°C, si pentru a putea obtine rezultate bune si la aceasta temperatura, are o durata lunga, 190 de minute in cazul de fata. Insa pe aceasta perioada va consuma doar 11 litri de apa si 1.04 kWh de energie electrica.
Intensiv: programul pentru vase si oale murdare, sau incarcari cu rest uscat. Temperatura apei in ciclul de spalare va fi de 65°C (unele producatori in acest tip de program folosesc apa la 70°C). Programul are o durata de 150 minute, si evident este cel mai mare consumator, respectiv de 16.5 litri de apa si 1.65 kWh de energie electrica.
Normal: sau Zilnic, spalare la 55°C, pentru incarcari cu rest de mancare recenta, si in cantitati normale. Va spala timp de 2 ore, timp in care consuma 16 litri de apa si 1.35 kWh de energie electrica.
Scurt: un program scurt de doar 30 de minute, cu cpalare la 50°C. Are un consum de doar 8.5 litri de apa si 0.5 kWh de energie electrica. Eu personal recomand doar daca aveti cateva farfurii mai putin murdare si pahare, cani, cesti.
Prespalare: deoarece vorbim de masini de spalat vase cu capacitate mare, acest tip de program e un „must heave”. Ideal pentru o prespalre, sau inmuiere, inainte de a fi folosit un program de spalare, sau seara, daca nu mai avem timp pentru o spalare lunga, pentru a preveni uscarea murdariei. Are o durata de doar 10 minute, si consuma 4 litri de apa. Deoarece nu incalzeste apa, are un consum de doar 0.01 kWh de energie electrica.

Ca si extra-optiuni, Whirlpool WFE 2B19 si WFE 2B19 X dispun de:

Programare intarziata: pe trei intervale de timp predefinite. Putem alege intre 2,4 sau 8 ore.
Incarcare la jumate: cel mai important, zic eu, caci daca masina nu este plin, folosim aceasta optiune. Programul de spalre va avea aceasi durata, si va spala la aceasi temperatura, insa va consuma mai putina apa, deci si energie. Este interesant faptul ca si la programul de prespalare putem folosi aceasta optiune.
Tablete multifunctioanale: daca folosim aceste tipuri de detergenti, masina regleaza consumul de sare si agent de clatire, pentru a obtine rezultate bune.

Cele doua modele nu sunt varfuri de gama, insa cele 5 programe si extra-optiunile prezente pentru cei mai multi dintre noi sunt indeajuns.
Ca si nivelul de zgomot, care este de 49 dba, putea fi mai bine, insa nu cred ca va deranja mutla lume. Insa faptul ca se poate racorda la apa calda de max 60°C (la alti producatori de obicei este de max 50°C) este un + in cazul de fata, caci putem economisi enorm in acest fel.

Si desi sunt modele independente, nu avem efisaj electronic legat de timpul ramas din spalare, asta ca si o paranteza…

ALTE PARERI SI OPINII POT SA APARA SI AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *